Zeeland

Niek Kovac Pupil van de Week bij Festilent

Door RKSV Festilent Zeeland

ZEELAND - Afgelopen zondag, bij de wedstrijd Festilent–Hapse Boys, was Niek Kovac Pupil van de Week bij de Zeelandse voetbalvereniging. Niek vertelt hoe hij deze dag heeft beleefd.

Vorige week zaterdag na de wedstrijd ben ik ingeloot voor Pupil van de Week. Superleuk! Iedereen die het maar horen wilde heb ik dit verteld. Wat duurt een week dan lang zeg. En toen werd het eindelijk zondag. Normaal sta ik om 7 uur op, maar nu was ik al veel vroeger wakker. Daarna kon het aftellen dan echt beginnen. Eindelijk 12.15 uur, we konden gaan.

Bij Festilent aangekomen stond Yvonne ons al op te wachten waarna we samen naar de bestuurskamer gingen en Yvonne mij uitgebreid vertelde wat er allemaal zou gaan gebeuren. Toen vond ik het toch wel een beetje spannend worden allemaal. Ik ging me omkleden en kreeg een Pupil van de Week-shirt aan, die ik ook mocht houden. Yes, vet cool! Na het omkleden ben ik naar het team gegaan voor de wedstrijdbespreking. Wow, dat waren wel heel veel grote jongens bij elkaar. Heel spannend om mee te mogen luisteren naar de opstelling.

Na de wedstrijdbespreking werden er foto’s gemaakt van het team. Ze waren druk met wie waar ging staan en mocht gaan zitten. Haren in de plooi en lachen maar. Ik mocht ook nog mee op de foto! Na de foto’s was het tijd voor de warming-up die ik mee mocht doen. Overschoppen, hoog houden, koppen… Na een half uurtje was dit klaar en gingen we terug naar de kleedkamers waar het team zich klaarmaakte voor de wedstrijd. En toen was het zover, het veld op voor de wedstrijd Festilent tegen Hapse boys. Ik mocht voorop met de scheidsrechters en de wedstrijdbal. Eerst werden alle namen van de spelers genoemd en ook die van mij! Bij de stip aangekomen moest ik nog eerst een doelpunt maken. Gescoord! Hiervoor kreeg ik van de aanvoerder een hele mooie Festilent-voetbal met de handtekeningen van alle spelers erop. Daarna mocht ik in de dug out de wedstrijd kijken. Dat was heel leuk maar ook een beetje gevaarlijk. Een speler maakte een sliding bijna tegen ons aan, de scheidsrechter werd nog heel boos op de baas van de tegenpartij en heb ik veel vieze woorden gehoord. Maar dat vond ik niet erg.

Ze kunnen wel echt heel goed voetballen! Uitslag 1e helft 0–0. Tijdens de pauze mocht ik weer met Yvonne mee naar de bestuurskamer en kreeg ik een hele mooie oorkonde, vaantje, drinken en een snoepzak! Helaas heeft Festilent de wedstrijd uiteindelijk met 0-1 verloren. Ondanks dat heb ik enorm van alles genoten.

Yvonne, Heren 1 en Festilent, superbedankt voor deze geweldige dag!

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties