Zeeland

Mysterieuze vaten aangetroffen op Halfvastenterrein Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND – Op het terrein aan de Reekseweg/Middenpeelweg in Zeeland is donderdagochtend 1 februari een groot aantal mysterieuze vaten aangetroffen. Er loopt inmiddels een uitgebreid onderzoek naar de herkomst en inhoud van de in totaal 13 vaten en jerrycans die in het weiland liggen. Het is al de derde keer in korte tijd dat er in het buitengebied van Zeeland vaten zijn gedumpt.

Zo werden recent grote hoeveelheden drugsafval aangetroffen op de Millsebaan en de Peelweg en werd op 14 november een grootschalig amfetaminelab ontmanteld aan de Graspeel.

Update: Onderzoek naar de inhoud van de vaten wijst uit dat er ditmaal geen sprake is van chemicaliën die gebruikt zijn voor de productie van drugs. Het betreft een andere substantie die een verdovend effect kan hebben op mensen: bier…
“Het gaat vermoedelijk om een ludieke actie van een groep trouwe aanhangers van de jaarlijkse Halfvastenfeesten”, laten de plaatselijke autoriteiten weten. “Waarschijnlijk kunnen zij niet wachten tot dit tweedaagse spektakel weer begint.”

De Halfvastenfeesten, al 10 jaar de kick-off van het festivalseizoen, vinden plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties