Zeeland

Morocco Desert Challenge: Van Loon & Rosegaar snelste in tricky openingsproef

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

De Morocco Desert Challenge is goed begonnen voor Erik van Loon en zijn Zeelandse navigator Wouter Rosegaar. In de Toyota Hilux waren zij achttien seconden sneller dan de Portugees Ferreira en ruim dertien minuten sneller dan de nummer drie. Ondanks tricky navigatie ging Van Loon al vroeg aan kop en opende de proef tot en met de finish.

“Dit was de start waar we op hoopten,” vertelt Van Loon. “Je merkt dat de roadbooks hier anders zijn dan in FIA wedstrijden of de Dakar. Daar moesten we even aan wennen en daardoor hebben we wat foutjes gemaakt. Hopelijk spelen we daar morgen beter op in en kunnen we onze voorsprong uitbouwen.”

De etappe begon met een duostart op het strand: “Voor ons was dat samen met Ferreira. We waren eigenlijk sneller, maar doordat we ons moesten aanpassen kwam hij uiteindelijk weer dichterbij. Ik kijk alweer uit naar de stage van morgen.”

|Doorsturen

van kaas

2019-04-14 23:29:04

in het artikel  wordt niet vermeld dat het parcours van deze Morocco Desert Challenge door bezet West-Sahara gaat. Nederland erkent de soevereiniteit van Marokko in West-Sahara niet. Mijn inziens zou u deze informatie moeten delen met uw lezers die anders een verkeerde indruk krijgen over de stand van zaken.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties