Zeeland

Molendag Landerd: 'een graantje meepikken'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - Platform Toerisme Landerd organiseert door het jaar heen diverse activiteiten waarbij het genieten van de mooie natuur en bezienswaardigheden van de gemeente centraal staat. Zondag 12 mei staat Molendag Landerd op het programma. De drie werkende molens in Zeeland zetten van 10 tot 16 uur hun deuren open. De wandel- en fietstocht is ongeveer twaalf kilometer lang. De route is bij iedere molen en het Heemhuis gratis verkrijgbaar.

De Coppensmolen in Zeeland.

Liefhebbers kunnen zondag 12 mei een kijkje nemen bij windkorenmolen St. Victor in het Oventje, windkorenmolen De Dageraad aan de Oude Molenstraat en windkorenmolen Coppensmolen in de Kerkstraat. De molenaars vertellen de bezoekers over het molenaarsvak en er zijn diverse activiteiten. Tevens is heemhuis De Hooge Raam aan de Kleine Graspeel 3b geopend. Daar kunnen kinderen een zakje graan ophalen dat vervolgens bij de Coppensmolen gemalen wordt. Bij De Dageraad zal er daarna een pannenkoek met het meel gebakken worden. Bij St. Victor kan men genieten van een fototentoonstelling en kan men zelf op de foto met de molen.

Kinderen mogen woensdag 8 mei van 14.15 tot 15.15 uur in de bibliotheek van Schaijk en van 14.15 tot 16 uur in de bibliotheek van Zeeland een molentje of een mobiel knutselen. Docus is hierbij ook aanwezig zijn. Van tevoren hiervoor aanmelden is niet nodig.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties