Arena – Jouw Restaurant

Arena Restaurantpagina

Zeeland

Arjan Suijs van Het Witte Huis

'Met recht de lekkerste tournedos van de regio'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Aan de Reekseweg in Zeeland staat al meer dan een eeuw Het Witte Huis, een veelzijdige horecagelegenheid waar bijna alles mogelijk is. Sinds drie jaar beschikt Het Witte Huis ook over een restaurant à la carte. Een plek waar iedereen terecht kan voor een lekkere maaltijd. Voor het hele gezin staat er iets op de kaart, van een smakelijke tomatensoep tot overheerlijke zeevruchten. En natuurlijk ook de lekkerste tournedos van de regio.

Arjan Suijs werkt al meer dan tien jaar bij Het Witte Huis. Hij vindt de gevarieerde kaart de grootste kracht van het restaurant. “Het bereik is groot”, zegt hij. “Iedereen kan hier terecht, ook als je een kleine beurs hebt. De gerechten zijn even herkenbaar als divers. Een van onze toppers is het supermalse biefstuk van Black Angus-runderen. De reactie daarop is altijd positief. En dat kan ik best begrijpen, want het is echt heel sappig vlees.”
Andere populaire gerechten zijn Kip Ariba (een pannetje met kippendijen in een zoete pikante chilisaus), Schelpen op schaal (gamba's en coquilles) en natuurlijk de nagerechten. Vooral de Blanke Dame, een sorbet van vanille-ijs met chocoladesaus, is erg in trek. “Eenvoudig maar lekker”, stelt Suijs. “Sowieso zijn we ijzersterk met toetjes, daar ligt onze expertise. Om je vingers bij af te likken.”

Seizoensproducten
Naast de reguliere gerechten beschikt Het Witte Huis over een wisselende specialiteitenkaart. Deze verandert met de beschikbare seizoensproducten mee. Dit geeft Suijs elke keer de gelegenheid om er bijzondere gerechten aan toe te voegen. “Je kunt eens wat anders proberen”, legt hij uit. “Denk aan zaken als asperges, hert of mosselen.”
Toeristen en mensen die geen zin hebben om thuis te koken, kunnen voor 14,50 euro het driegangenvakantiemenu bestellen. Je hebt keuze uit twee soorten soep, kip of witvis als hoofdgerecht en een sorbet na. “Niet duur, wel lekker. Ideaal voor mensen die bijvoorbeeld op de camping staan. Dan is het niet altijd even handig of fijn om zelf te koken.”

Allergenen
Suijs is van mening dat Het Witte Huis de beste keuken van Zeeland heeft. “De kwaliteit is goed, de producten zijn vers en we bereiden alles zelf”, geeft hij aan. “We willen dat mensen zich hier thuis voelen. Daarom staat op de kaart ook uitgebreide allergeneninformatie. Mensen met een bepaald dieet zien dan in één oogopslag wat voor hen mogelijk is. Als ze dit dan bij het bestellen aangeven, zorgen wij ervoor dat alles in orde komt.”

Snelle bediening
Voor de meeste verzoeken draait Suijs zijn hand niet om. “Voor bijna alles wat je wil, kun je bij ons terecht”, vertelt hij. “Grotere groepen kunnen wij snel bedienen. We stellen een keuzemenu samen met meerdere opties. Dat gaat lekker vlot en niemand hoeft lang op zijn eten te wachten.”

Feesten en partijen
Van oudsher staat Het Witte Huis bekend als dé plek voor feesten en partijen. Van doopfeestjes tot verjaardagen en van bruiloften tot koffietafels. Suijs: “In overleg is veel mogelijk. Bij ons krijg je kwaliteit voor een normale prijs. Er kunnen meerdere groepen van verschillende omvang tegelijk terecht. Voor iedereen hebben we plek: familiefeesten, bedrijfspresentaties en galadiners. Door de flexibele indeling is een ruimte zo groter of kleiner gemaakt.”
Het Witte Huis bij je thuis is ook een beproefd concept. Wil je een compleet georganiseerd feest of is een buffet genoeg? Een vleespakket of toch liever een uitgebreide barbecue. Sushi of tapas kan ook.
Zelf organiseert Het Witte Huis met enige regelmaat activiteiten. Zo is de horecagelegenheid betrokken bij de populaire Halfvastenfeesten. En donderdag 11 augustus is een avondbraderie met genoeg te doen voor jong en oud.

Het Witte Huis zit aan de Reekseweg 7 in Zeeland. Reserveren kan via 0486-451328. Kijk voor de menukaarten en andere mogelijkheden op www.het-wittehuis.nl. Het restaurant gaat op woensdag tot en met zondag om 17 uur open.

|Doorsturen

Restaurant nieuws