Zeeland

Speciale Gast Joly Zwartjes

'Mensen mogen weten dat er hoop is'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

“Het gaat goed met me en dat mogen de mensen best weten”, begint een glunderende Joly Zwartjes het gesprek. Vijf jaar geleden kreeg de Zeelandse de diagnose darmkanker. Ze kwam in de medische molen terecht. Afgelopen mei had ze haar laatste onderzoek, waarna ze schoon is verklaard. Ondanks vele tegenslagen, kijkt ze toch positief naar de toekomst.

Net als in 2014 is Joly Speciale Gast bij de SamenLoop voor Hoop. “Toen was ik niet helder”, weet ze nog. “Mijn lichaam moest de chemotherapie verwerken. Nu heb ik het veel bewuster meegemaakt. Het was een heel indrukwekkend weekend waarbij ik echt in de watten ben gelegd. Ik voel me gewoon thuis hier, tussen de mensen. De organisatie is perfect, het loopt als een trein. Wij Speciale Gasten zijn heel goed en met veel respect opgevangen. De onderlinge verbondenheid is enorm groot in Zeeland. Dat kom je niet vaak tegen en daar ben ik best trots op.”
De Speciale Gasten zijn helemaal vrij in hun doen en laten. Ze bepalen zelf wanneer ze aanwezig zijn en aan welke activiteiten ze meedoen. “Ik ben een paar keer het veld opgelopen”, vertelt Joly. “Het was fijn om daarna in ons afgeschermde gedeelte terug te keren. Een veilige en geborgen plek om de vele indrukken te verwerken. Er komt dan toch een hoop los. Ik heb meerdere kippenvelmomenten gehad. Verder heb ik een aantal workshops gevolgd.”

Openingsceremonie
Joly had tijdens de SamenLoop voor Hoop een speciale rol. Zij mocht tijdens de openingsceremonie het vuur van hoop ontsteken. “Dat was een hele eer”, zegt ze trots. “Ik heb onlangs een goede uitslag gekregen en mensen mogen weten dat er hoop is, dat je beter kunt worden. Daar ben ik een voorbeeld van. Hiermee sluit ik voor mezelf een nare periode af. Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk waarin ik kan genieten van mijn dochters en kleinkinderen.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties