Zeeland

Mega-fluorfeest Wizzert Zeeland vestigt aandacht op zichtbaarheid

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - In samenwerking met openbare basisschool De Wizzert in Zeeland hield 'Brabant gaat voor NUL verkeersdoden' op vrijdag 29 november een opvallend feest. Doel van het Fluorfeest is bewustwording en gedragsverandering in het verkeer. Zet je licht aan op de fiets, maar zorg als voetganger ook dat je zichtbaar bent. Dat maakten leerlingen van De Wizzert zelf mee én lieten ze zien aan alle aanwezigen. De kinderen van de basisschool liepen een kleurrijke en opvallende fluorrun: over het blacklight parcours in de gymzaal lieten ze zien hoe goed ze kunnen opvallen.

Het feest begon al in de ochtend. Alle groepen bezochten de ‘fluordames’ die iedereen schminkten met speciale fluorschmink. Daarna was het per tweetal op naar de photobooth, waar je met een foto een leuke herinnering aan de dag kon maken. In de klas bespraken de docenten het hoe en waarom van de obstakelrun die die middag in de gymzaal zou plaatsvinden. Ze benadrukten het belang van zichtbaar zijn in het verkeer; zowel met behulp van fietslicht, als opvallende kleding.

Fluorrun in de gymzaal
Om half 12 startte de run. Per twee groepen legden de kinderen een parcours af van verlichte gymtoestellen. Na elk rondje kregen ze een stempel op een speciale fluor-stempelkaart. Leerlingen van alle leeftijden renden met veel enthousiasme over het parcours om zoveel mogelijk stempels te halen. De gymdocenten van De Wizzert begeleidden de kinderen veilig door het parcours en moedigden ze aan. Na de laatste run verzamelden alle groepen en ouders zich op het grasveld waar Jeu Verstraaten, wethouder van Boxmeer en verkeersveiligheidsambassadeur van de regio, de kinderen toesprak over zichtbaar zijn in het verkeer.

Kleurrijke cooling-down
De gymdocenten sloten de dag feestelijk en kleurrijk af met een speciale cooling-down voor de hele school. De juffen schoten daarbij kleurig holi-poeder de lucht in. Er waren veel positieve reacties en alle kinderen beleefden een spectaculair avontuur op het fluorescerende parcours in de gymzaal. “Apenkooien 3.0!”, aldus een superenthousiaste leerling van De Wizzert.


Brabant gaat voor NUL verkeersdoden
De publiekscampagne Brabant gaat voor NUL verkeersdoden maakt weggebruikers bewust van hun eigen gedrag in het verkeer. De focus van de campagne ligt in 2019, net als in 2016, 2017 en 2018, op alert zijn in het verkeer. Eerder spoorde de campagne aan de ogen op de weg te houden (niet op je mobiel) en geen alcohol, drugs en medicijnen te gebruiken. Vorig jaar was het thema snelheid, dit jaar is dat zichtbaarheid.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties