Zeeland

Martha Louwinger-Hilhorst neemt afscheid als doktersassistente in Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Martha Louwinger-Hilhorst nam onlangs na 18 jaar afscheid als doktersassistente bij huisartsenpraktijk De Vlaswiek in Zeeland.

“Ik wil de inwoners van Zeeland graag via deze weg laten weten dat ik sinds 1 mei niet meer bij de huisartsenpraktijk werk”, vertelt Martha, die in 2003 op de praktijk in Zeeland begon als doktersassistente. “Ik voelde me er meteen thuis. Ik kom zelf uit Schaijk, dus was de dorpse gemoedelijkheid wel gewend. Veel mensen heb ik gesproken aan de telefoon of ontmoet in de praktijk. Het werk wat ik mocht doen was zeer divers en of het nu een oor uitspuiten was of een emotioneel gesprek voeren, ik heb het al die jaren met veel plezier en voldoening gedaan. Ook heb ik een periode in de apotheek bijgesprongen, wat voor sommige patiënten wel even wennen was.”

Het werken in een dorpspraktijk in Zeeland betekent werken in een hechte gemeenschap, geeft Martha aan. “De mensen letten op elkaar wat ervoor zorgt dat er regelmatig iemand belt voor de buurman of buurvrouw. En als er iemand belde voor ‘smam’ of ‘spap’, dan wist ik vaak wel over wie het ging. Regelmatig werd er gebak of bloemen gebracht door een patiënt voor ons als dank, heel bijzonder. Jaren heb ik vanuit Schaijk gefietst naar de praktijk en ik werd zelfs herkend aan mijn rode jas als ‘die van d’n dokter’. Ik vond het toen wel tijd voor een nieuwe jas.”

In april 2019 kreeg Martha Louwinger-Hilhorst gezondheidsproblemen, waardoor zij helaas moest stoppen met haar werk. “Met weemoed neem ik afscheid van alle mensen in Zeeland. Ik wil iedereen hartelijk danken voor het gestelde vertrouwen gedurende al deze jaren.”

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties