Zeeland

Actie <-> reactie 100 jaar kinetische kunst

Marie Christine Walraven geeft inspirerende lezing in Zeeland

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Komend najaar geeft kunsthistorica Marie Christine Walraven diverse inspirerende kunstlezingen die aansluiten op actuele exposities in Nederland. Donderdag 1 november is zij in Bibliotheek Zeeland om te vertellen over Actie <-> reactie 100 jaar kinetische kunst. Deze tentoonstelling is van 22 september tot en met 20 januari te bewonderen in De Kunsthal van Rotterdam.

In ruim negentig kunstwerken onderverdeeld in twaalf thema's laat de tentoonstelling een indrukwekkend overzicht van kinetische kunst zien; de geschiedenis en diverse facetten en perspectieven die kunst tot bewegingskunst maken. De expositie is een reprise van de succesvolle tentoonstelling ‘Dynamo’ in Parijs (2013), en is in nauwe samenwerking met Grand Palais in Parijs.

Marie Christine Walraven studeerde kunstgeschiedenis in Leiden. Zij heeft een jarenlange ervaring in het verzorgen van lezingen en cursussen, onder andere bij Muzelinck in Oss. Zij heeft, zoals zij zelf zegt: 'letterlijk het mooiste vak ter wereld'. De lezing in Zeeland start donderdag 1 november om 20 uur in de bibliotheek. Kaarten zijn te koop via www.nobb.nl en in alle vestigingen van de Noordoost-Brabantse Bibliotheken. Kaarten kosten 7 euro. Leden betalen in de voorverkoop 5 euro.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties