Zeeland

‘Racketsport met hoog fungehalte’

Maak kennis met padel bij Tennis- en padelvereniging Set’77 Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND – Naast haar zeven tennisbanen heeft de Zeelandse tennis- en padelvereniging Set’77 sinds dit voorjaar de beschikking over twee splinternieuwe padelbanen. De officiële opening van de banen voor de relatief onbekende racketsport padel - een mix van tennis en squash - stond gepland voor april, maar kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. Door de recente versoepeling van de RIVM-maatregelen kunnen de banen nu wél in gebruik worden genomen. Om leden van de club, maar ook niet-leden uit Zeeland, kennis te laten maken met padel biedt Set’77 in de maand juni speciale proeflessen aan voor 7,50 per persoon.

Set’77-voorzitter William van Stiphout bij de nieuwe padelbanen.

Padel wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld van 10 meter breed en 20 meter lang. De baan is omringd door wanden, een combinatie van glas en hekwerk. “Je speelt met een padelracket en een padelbal en tijdens het padellen zijn de wanden onderdeel van het spel”, legt Set’77-voorzitter William van Stiphout uit.

Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is, in vergelijking met tennis, kracht minder belangrijk bij padel. William: “Het gaat niet om zo hard mogelijk slaan, maar het draait vooral om techniek en tactiek. Het is een sport met een hoog fungehalte. Het is sneller dan tennis en het aantal balcontacten bij padel is drie keer zo hoog. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game, red.) en de opslag moet altijd onderhands.”

Proeflessen
Leden van Set’77, maar ook niet-leden die woonachtig zijn in Zeeland, kunnen in de maand juni kennismaken met padel tijdens een twee uur durende proefles voor 7,50 per persoon. “Tijdens deze proeflessen van onze trainer Nic Kroot ervaar je wat padel is, hoe je je opstelt, welke regels gelden en leer je de basistechnieken. Na twee uur heb je al een heel goed beeld van hoe leuk en gemakkelijk dit spelletje is”, geeft de voorzitter aan.

De proeflessen padel bij Set’77 vinden in juni iedere zaterdag en zondag plaats van 9 tot 11 uur en 11.30 tot 13.30 uur. Padelrackets zijn te leen bij de trainer. Geef je op, individueel of bij voorkeur met een maatje, via trainer@set77.nl. Kijk voor meer info op www.set77.nl

Doelgroep
De twee fraaie padelbanen op het sportpark van Set’77 zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Stimuleringsbudget buitensport van de gemeente Landerd. De Zeelandse vereniging hoopt met padel vooral de doelgroep van 16- tot 40-jarigen aan te spreken. William van Stiphout: “Onder andere voetballers, squashers, badmintonners en tafeltennissers zullen dit spelletje al snel leuk vinden. We hopen zo op nieuwe aanwas voor onze vereniging.

Zomerchallenge
Evenals in voorgaande jaren biedt Set’77 niet-leden van de vereniging weer de kans zich in te schrijven voor de zogeheten Zomerchallenge. Het aanbod ziet er dit jaar als volgt uit: vier maanden (van juni tot en met september) tennissen en/of padellen, twee tennislessen en één padelles voor een totaalbedrag van 49,95.

Kijk voor meer info op www.set77.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties