Zeeland

Lezing Het Sprekend Boek door Jolanda Rutten in bieb Zeeland

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Omdat het leuk is om in je eigen tempo een boek via de computer voor te laten lezen, heeft Stichting Het Sprekend Boek speciaal voor kinderen met een beperking, die niet zelfstandig een boek kunnen vasthouden en lezen, de boeken zo aangepast dat deze met één druk op de knop zelfstandig te lezen zijn. Die ‘knop’ kan de spatiebalk zijn, een speciale schakelaar of het scherm van een tablet. Telkens als de knop ingedrukt/aangeraakt wordt verschijnt het volgende plaatje op het scherm en hoor je de bijbehorende gesproken tekst en vaak nog leuke geluiden die de tekst ondersteunen.

Wil je zelf eens komen ervaren of Het Sprekend Boek geschikt is voor jouw kind of volwassenen met interesse in prentenboeken, kom dan naar deze workshop. Jolanda Rutten laat de mogelijkheden zien en vertelt uit eigen ervaring hoe ze Het Sprekend Boek op veel verschillende manieren inzet voor haar eigen zoon met een ernstig meervoudige beperking. Als voorzitter van deze stichting heeft ze inmiddels ook veel ideeën opgedaan voor kinderen met andere mogelijkheden.

Tijdens de workshop kun je zelf aan de slag met het Sprekend Boek om alvast eigen sets van boeken samen te stellen, om uit te proberen wat de mogelijkheden zijn op een tablet en natuurlijk voor alle overige vragen. De lezing is donderdag 22 maart gratis bij te wonen van 19.30 tot 21 uur. Wel van tevoren aanmelden via contactzeeland@nobb.nl, 0486-451244 of gewoon in de bibliotheek.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties