Zeeland

Lezing De mooie moestuin door Marie José Meertens

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - De belangstelling om zelf wat groente, kruiden en fruit te telen neemt nog steeds toe. Vers is heerlijk. Dichtbij de keuken is handig. Meebeleven hoe je eten groeit of kiezen voor biologisch en daar zeker van zijn. Allemaal redenen om aan een eigen moestuin te beginnen.

Wanneer je naast groente en fruit ook bloeiende planten en snijbloemen wilt kweke,n kun je kiezen voor een 'mooie moestuin'. Een moestuin die zorgvuldig is ontworpen en beplant, waarin allerlei elementen een plek vinden, puur om de tuin mooi te maken. In potten en bakken kun je vaak heel goede resultaten behalen. En een plekje voor jezelf is heel prettig!
Natuurlijk moet de tuin een smakelijke, gezonde oogst leveren. Goede bodemzorg, wisselen van teeltvak en het combineren van de juiste planten zijn in een mooie moestuin belangrijk. Ook het aantrekken van bijen en andere nuttige insecten is absoluut noodzakelijk.

In samenwerking met Groei en Bloei Uden en omgeving houdt bibliotheek Zeeland een inspirerende lezing over dit onderwerp. Belangstellenden zijn donderdag 5 april om 19.30 uur van harte welkom. De bijeenkomst duurt ongeveer twee uur. De lezing is gratis, wel graag van tevoren aanmelden via contactzeeland@nobb.nl, 0486-451244 of in de bieb zelf.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties