Zeeland

Leerlingen Vlasgaard zamelen geld in voor Compostella

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Elk jaar organiseert basisschool Vlasgaard een actie om geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor een goed doel dicht in de buurt: de bewoners van Compostella. In tijden van flinke bezuiniging door de overheid, hoor je steeds vaker dat er buiten de reguliere dagelijkse zorg, niet veel tijd en vooral geen geld is om een keer wat extra’s te doen. Daarnaast is het heel belangrijk dat basisschoolkinderen zorg hebben voor elkaar en verbinding maken met de oudere mens, zodat zij ervaren dat die groep niet vergeten mag worden. Dit zijn immers degenen die door hard werken mede deze maatschappij hebben gevormd.

Vanuit Compostella zijn er twee concrete wensen. De eerste wens betreft de aanschaf van een zogenoemde belevingstafel, waardoor bewoners geprikkeld worden om allerlei spelletjes te gaan doen met andere bewoners, kinderen en kleinkinderen. De tweede wens is om bewoners in de gelegenheid te stellen plekjes te bezoeken waar ze herinneringen van vroeger op kunnen halen. Hiervoor is extra vervoer nodig. Voor het realiseren van beide wensen zijn extra middelen nodig.

De leerlingen gaan op twee manieren geld inzamelen. Alle kinderen van basisschool Vlasgaard gaan de komende weken proberen geld te verdienen in de eigen familie- en/of kennissenkring door het doen van kleine klusjes, het bekende heitje voor een karweitje.
Daarnaast is er woensdag 28 maart van 14.30 tot 16.30 uur een markt in de hal en zaal van Compostella. Er worden verschillende spullen verkocht zoals boeken, speelgoed, zelfgemaakte kaarten door de basisschoolkinderen en zelf geknutselde spullen door de bewoners van Compostella met hulp van ook weer de basisschoolkinderen. Tevens is er tegen een kleine vergoeding koffie en thee te krijgen. Vanaf 15 uur kan er ook een frietje en een snack worden gekocht.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties