Zeeland

Landerd waarschuwt voor agressieve vogel op Oventje

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OVENTJE - Het broedseizoen voor veel vogels is aangebroken. Zo ook voor een uilenpaar nabij café 't Oventje in het gelijknamige buurtschap. Volgens omwonenden beschermen zij hun jonge kroost op een agressieve manier. Voor voorbijgangers betekent dit opletten en vooral niet te dicht in de buurt komen.

De gemeente Landerd krijgt regelmatig het verzoek om tegen soortgelijke situaties op te treden, maar de mogelijkheden zijn door de Wet Natuurbescherming zeer beperkt. Hierin staat dat je broedende vogels niet mag storen. Het enige wat de gemeente kan doen is waarschuwingsborden ophangen om mensen die in de omgeving van het nest komen, te waarschuwen. De verwachting is dat de jonge vogeltjes over een aantal dagen uitvliegen. Dan keert de rust weer terug.

Beschermen
Het is doorgaans vrij gemakkelijk om je in Nederland tegen de aanval van een vogel te beschermen met behulp van enkele eenvoudige, maar effectieve tips. Het makkelijkst is om zoveel mogelijk uit de buurt van de roofvogel te blijven. Mocht je het nest toch moeten passeren, blijf dan alert en goed om je heen kijken. Zorg ervoor dat je niet alleen bent. Maak bij een eventuele aanval zoveel mogelijk geluid door te schreeuwen en molenwiek met je armen om de roofvogel af te schrikken.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties