Schaijk

Beleef Schaijk, stREEKfeest en dorpsfeest Zeeland

Landerd viert 25-jarig bestaan met geldbedrag voor elke kern

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl
De gemeente Landerd bestaat per 1 januari 1994.

LANDERD - Landerd is een kwarteeuw oud. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft een geldbedrag gereserveerd om deze vijfentwintigste verjaardag te vieren. Om de saamhorigheid in de kernen te bevorderen is het niet de gemeente die een feest organiseert, maar laten ze dit over aan de inwoners zelf. Voor zowel Reek, Schaijk als Zeeland is een budget beschikbaar van 7.500 euro. Elk dorp zet dit op z'n eigen manier in.

Landerd stelt niet veel voorwaarden aan de activiteiten. “Het moet zorgen voor een stukje verbinding”, vertelt wethouder Ben Brands. “Een gezamenlijke activiteit organiseren versterkt de saamhorigheid. Dat is heel anders dan wanneer wij als gemeente een tent neerzetten en een cateraar inhuren. Onze dorpen zijn prima in staat zoiets zelf op te pakken. Het sluit aan bij de gedachte van de coalitie over krachtige kernen in De Maashorst.”

Beleef Schaijk
In Schaijk wordt het geld ingezet voor de organisatie van Beleef Schaijk, het feestweekend op 13 en 14 april ter ere van de opening van het nieuwe centrum. Met veel live entertainment, een reuzenrad en een keur aan activiteiten kunnen jong en oud zich die twee dagen prima vermaken in het vernieuwde dorpshart.

Brabantse lunch stREEKfeest
Reek viert het zilveren jubileum van Landerd met een Brabantse lunch op zondag 28 april. Inwoners van het dorp mogen om 12 uur gratis aanschuiven op het festivalterrein van het stREEKfeest. The Rocking Sixties verzorgen de muziek. Voor de jongste kinderen zijn er leuke spelletjes en creatieve activiteiten. Voor de wat oudere jeugd zijn er stoerdere spellen en een uitdagende mud-run.

Dorpsfeest Zeeland
Zeeland pakt uit met een feestweekeinde voor alle inwoners op 25 en 26 mei. Op het plein voor kindcentrum De Morgenzon komt een podium met een groot feestterreinterras. Voor zondag is er een wandel- en fietstocht uitgezet. Op de pauzeplaats kunnen deelnemers genieten van een uitgebreide picknick, die gratis wordt aangeboden.

MuziS Landerd
Later in het jaar komt ook MuziS Landerd nog met een project om stil te staan bij de verjaardag van de gemeente. Daar worden alle basisscholen uit Reek, Schaijk en Zeeland bij betrokken.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties