Zeeland

Landerd en Uden schilderen de toekomst

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Wie maandag 8 april tegen het einde van de middag door Zeeland kwam, zag dat de stoep voor het gemeentehuis was afgezet. Rond 18.15 uur, na een gezamenlijk buffet, arriveerde daar per touringcar een mix van Landerdse en Udense bestuurders en raadsleden om het voorlopige beeldmerk van de gemeente Maashorst op de grond te schilderen. Kwast in de hand en binnen de lijntjes kleuren, dat was de opdracht. “Net nieuwe tegels en nu al verf erop”, moppert een omstander.

Het is een weinig creatieve opdracht voor de deelnemers, maar wel eentje die ze samen aanpakken. Niet iedereen is even enthousiast over het idee, maar uiteindelijk staan ze toch bijna allemaal met een wegwerp-overall aan en een kwast in de hand. Er wordt even flink gewerkt en gegrapt. Niet alle raadsleden kleuren strak binnen de lijntjes, terwijl anderen proberen er iets van zichzelf aan toe te voegen. Eén iemand mist de kleur rood. Toch is het geelgroene kruis binnen no-time ingekleurd.

Als de taak volbracht is, stapt iedereen weer in de bus voor een toer door Zeeland, Schaijk en Odiliapeel. Een andere touringcar met een gelijksoortige mix van mensen zette eerder al koers naar Uden om daar het logo op de stoep te kwasten en vervolgens nog een rondrit te maken via Uden, Volkel en Reek. Het idee was om de zes kernen van de nieuwe gemeente te leren kennen en in gesprek te raken met de inwoners tijdens de stopmomenten. Dat komt echter niet helemaal uit de verf.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties