Zeeland

Vrijdag 20 maart in De Garf

Filmavond Objectief Zeeland opgeschort vanwege corona

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Objectief Zeeland wilde vrijdag 20 maart de laatste filmavond van dit winterseizoen presenteren. De uitbraak van het coronavirus in Nederland gooit echter roet in het eten. Volgens de richtlijnen van het RIVM heeft de organisatie besloten de avond op te schorten. "Juist de kwetbaarste groep, de wat ouderen, zijn onze grootste groep bezoekers", laat secretaris Jan van der Aa weten.

Eigenlijk zou gestart worden met het tweede deel van het filmjournaal van 1982. De onderwerpen zijn Jong Nederland, overkoepeling van de buurtschappen, passiespel, 25 jaar Stewardesjes, handboogschutters, bos- en heiderit, bibliotheek, voetballend ’t Hoischurke, sterke mannen en Maria’s beatballet. De diaseries hebben ditmaal betrekking op de schilderijen van Harrie Hermes (1921-1997), koningsschieten door 't Gilde in 1978 en Veilig Verkeer Nederland waar onder meer voertuigen (nog voor de huidige APK) werden gekeurd.

Doucmentaire
Als klap op de vuurpijl is er werk te zien van Lou van der Wolk. Zijn documentaire is nog niet eerder getoond. Het laat je zien hoe vroeger bij de familie Van der Horst het deeg voor het roggebrood met gewassen blote voeten, een uur lang, gekneed werd.

Objectief Zeeland maakt op een later moment bekend wanneer de filmavond wordt ingehaald. Meer informatie via objectief.zeeland@zonnet.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties