Zeeland

Op 24 en 25 februari

Kunstgroep Land'Arte exposeert in voormalige drukkerij Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Kunst kijken kan ook hartje winter heel leuk zijn, mits je dat kunt doen zonder in de kou te moeten staan. Kunstgroep Land ‘Arte verrast het publiek graag met wéér een andere locatie en weet altijd nieuwe talenten te vinden binnen Landerd. Kort na carnaval , op zaterdag 24 en zondag 25 februari van 11 tot 17 uur, is er een grote expositie in de voormalige Drukkerij Zeeland. Toegang is gratis.

In de grote bedrijfshal kunnen maar liefst 26 kunstenaars die binding hebben met Landerd hun werk laten zien: keramiek, vilt, gedichten, houten speelgoed, kunstsmeedwerk, beelden, fotografie, sieraden en natuurlijk ook schilderijen. Het is slechts een greep uit de grote diversiteit aan technieken die getoond worden.

Nieuw talent
Kunstgroep Land’Arte kan een beroep doen op een flinke groep kunstenaars die graag hun werk laten zien. Toch blijft het spannend en leuk om anderen ook eens de kans te geven om zichzelf te laten zien. Deze keer zitten er zes nieuwe exposanten bij: Marijke Bijleveld met haar enorme sky lines op doek, Rudie Verbruggen met zijn zeer persoonlijke gedichten, Johan van Uden met smeedwerk, Jan van der Linden met houten speelgoed, kunstschilder Ed Beekmans en Alice van Hout met zilveren sieraden die ze van oude gebruiksvoorwerpen maakt zoals lepels en vorken.

Locatie
Drukkerij Zeeland is al een tijdlang niet meer in bedrijf. De familie Van Lieshout die het pand beheert, stelt het een weekend lang ter beschikking voor de expositie. De grote hal is licht en ruim en biedt veel mogelijkheden. Bezoekers worden ontvangen met sfeervolle live-muziek.

Deelnemers Land’Arte 2018:
Schilderijen: Jose Govers, Wim van Prooijen, Christ School, Corry Reijs, Ed Beekmans, William de Louw, Marion vd Schans, Marijke Bijleveld, Mijke Hoogakker, Ria Hermens. Keramiek: Willie Roks, Helene van Leuken, Tineke vd Wijst, Toon Derks, Marion Franken. Gedichten: Rudie Verbruggen
Siersmeedwerk: Adrie Franken, Johan van Uden. Beelden/schilderijen: Antoinette Verstegen, Antoinet van Boekel. Sieraden/edelmetaal: Heidi Verstraten, Alice van Hout. Tassen: Marianne Dekkers. Vilt: Josephine Dekkers. Fotografie: Wim van Rossum. Natuurcomposities: Fons van de Boom. Kinderboek/schrijfster: Monique van Rossum.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties