Zeeland

Koninklijke onderscheiding voor Ton Zegers uit Zeeland

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Ton Zegers (73) uit Zeeland ontving maandag 26 februari een grote verrassing. Tijdens de jaarvergadering van Wieler Sport Club Zeeland (WSC-Zeeland), waar hij niets vermoedend afscheid nam als bestuurslid, kwam burgemeester Marnix Bakermans onverwacht binnen om hem een Koninklijke onderscheiding uit te reiken.

De vrijwilligersactiviteiten van Zegers gaan terug tot 1966. In dat jaar begon hij als vrijwilligers bij voetbalvereniging Festilent, waar hij zes jaar lang trainer en coach was van de A-junioren. In 1968 werd hij tevens actief bij buurtvereniging Puvelamas. Daarbij zet hij zich nu nog steeds voor in. Door de jaren heen heeft hij van alles gedaan, zoals het organiseren van fietstochten en het verzorgen van de jaarlijkse spullenmarkt.

WSC-Zeeland
Begin jaren zeventig stond Zegers mee aan de basis van Wieler Sport Club Zeeland, toen nog Wielersupportersclub Zeeland geheten. De vereniging werd in 1971 opgericht om een wielerronde te organiseren. Het doel was om geld op te halen ter ondersteuning van wielertalenten. Hij organiseerde de eerste Ronde van Zeeland en de daarop volgende edities tot 1998. Daarbinnen was hij verantwoordelijk voor de financiën. Verder regelde hij de deelname van de vereniging aan grote wielerevenementen in binnen- en buitenland. Ook stond hij aan de wieg van de 'Omloop van de Maasbuurt', een voormalige vrije toertocht.
Eveneens was hij nauw betrokken bij de totstandkoming van de mountainbikeroute in de gemeente Landerd. Op dit parcours wordt mede op zijn initiatief sinds 1985 een veldtoertocht gereden. Jaarlijks genieten 1.200 tot 1.500 mensen hiervan. Dit is in samenwerking met de gemeente Uden, gemeente Landerd en Staatsbosbeheer onder auspiciën van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Zegers is ‘beeldbepalend’ geweest voor WSC-Zeeland.

Vijf jaar geleden is Zegers gestart als vrijwilliger bij VVV Oost-Brabant. Hij coördineert de controle van de fietsroutes in oostelijk Noord-Brabant. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties