Zeeland

Zomervakantieseizoen Bolderman Excursiereizen is begonnen

'Klein Schiphol in Zeeland'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Het zomerseizoen bij Bolderman Excursiereizen is maandag 10 april begonnen. Bijna achthonderd vakantiegangers uit het hele land vertrokken 's ochtends om 8.30 uur vanaf de nieuwe busterminal bij Het Witte Huis in Zeeland. Zestien bussen reden naar verschillende bestemmingen binnen Europa voor stedentrips en langere reizen.

De busterminal met overdekte drooglooppaden aan de Reekseweg is begin dit jaar in gebruik genomen. Eigenaar Jos van den Broek is zeer tevreden tot nu toe. “De mensen komen 's ochtends uit het hele land naar Zeeland”, vertelt hij. “Sommigen met eigen vervoer, anderen gebruiken de shuttleservice. Een enkeling komt zelfs al iets eerder en verblijft een paar dagen bij een bed and breakfast in de buurt. Dat is goed voor het lokale toerisme.”
Eenmaal in Zeeland kunnen de vakantiegangers hun koffers inchecken. In de tijd dat alle bussen arriveren, kunnen ze genieten van een kop koffie of thee. “We werken zo gestructureerd mogelijk”, legt Jos uit. “Het laatste dat we willen is dat het te massaal wordt. Overlast proberen we zoveel mogelijk te beperken. Voor onze gasten is de vakantie namelijk al begonnen. Alles gaat heel gemoedelijk. Een goede start draagt bij aan een fijne reis, dat begint hier al. Het is aan ons om het goede gevoel te creëren.”

'Sfeer is goed'
Teus en Bert Bolderman van de gelijknamige reisorganisatie nemen maandagochtend ook een kijkje bij het vertrek. “Het is net klein Schiphol in Zeeland, maar dan met bussen”, lacht Bert. “Alles verloopt heel rustig, de routing is goed. Je hebt bijna niet in de gaten dat er enkele honderden mensen op het punt staan om op vakantie te gaan. De sfeer van Het Witte Huis is goed. Dat merk je aan de gasten, die zijn op hun gemak.”
Naar verwachting vertrekken het eerste jaar zo'n zeventigduizend reizigers vanaf Het Witte Huis naar hun vakantiebestemming. Dat is niet zonder reden. “Reizen met de bus is de toekomst”, stelt Teus. “Tijden zijn veranderd. Het is veel luxer dan mensen denken. Onze bussen vallen in de comfortklasse en zijn van alle gemakken voorzien: toilet, extra beenruimte, koffie. Ondanks de lage vluchtprijzen naar bepaalde Europese steden, is het toch voordeliger om met de bus te gaan. Je hoeft niet naar het vliegveld, het wachten duurt minder lang, onderweg zie je van alles en je wordt voor de deur afgezet. Daarnaast is het ook nog eens veel milieuvriendelijkere manier van reizen.”

Vertrekochtenden
Twee keer per week is er in Zeeland een vertrekochtend. Omdat de lengte van de tochten verschillend is, keren de gasten niet tegelijkertijd terug. Na hun vakantie wacht er een uitgebreid buffet op hun bij Het Witte Huis als toetje van de reis. Daarna kan iedereen voldaan terug naar huis. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan eens op www.bolderman.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen

Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?