Zeeland

Gevarieerd programma met stoere en creatieve activiteiten

KinderLoop voor Hoop Zeeland: 24 minuten in plaats van 24 uur

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - SamenLoop voor Hoop Zeeland heeft aandacht voor oud én jong. Kinderen die meedoen gaan geld inzamelen voor onderzoek naar nieuwe technologieën voor hersenstamcelkanker. Dat is de ziekte die nagellakheld Tijn had. Het doel is om minimaal 2.000 euro bij elkaar te brengen. Hiervoor is de speciale KinderLoop op zondag 24 juni om 11 uur. De deelnemertjes lopen dan 24 minuten in plaats van 24 uur. De Wizzert, ’t Oventje en Vlasgaard zijn onlangs bezocht om meer informatie te geven. Het is nog steeds mogelijk voor leerlingen om zich aan te melden.

Kinderen kunnen op verschillende manieren geld bij elkaar brengen. Laat je bijvoorbeeld sponsoren door familie, kennissen en buren. Ook kun je leuke acties houden, alleen of met een groepje vrienden. Er is van alles te bedenken: klusjes doen, flessen inzamelen, spulletjes maken en verkopen, noem maar op.
Leerlingen hebben sponsorenveloppen en inschrijfformulieren ontvangen. Die kun je invullen en vervolgens weer op school inleveren. Aanmelden kan nog steeds, ook voor kinderen buiten Zeeland. Kijk hiervoor op www.samenloopvoorhoop.nl/zeeland. Het opgehaalde geld geef je zondag 24 juni tussen 9.30 en 10.45 uur af op het terrein. De KinderLoop start om 11 uur. De totale opbrengst van alle deelnemende kinderen wordt na afloop onthuld.

Activiteiten
Qua activiteiten is de keuze reuze. Wat dacht je bijvoorbeeld van handboogschieten, wasmachine knallen, panna voetbal en een stormbaan! Of het spectaculaire kratjes stapelen? Ook is er weer een heuse klimwand op het terrein van het kinderamusement te vinden, waar je onder deskundige begeleiding een poging kunt wagen de top te bereiken.
Verder is er een knutselhoek, een haar-nagels-glittertattoo's-schminkhoek en de kleintjes kunnen een ponyritje maken. Ook is er voor de kleine gasten een springkussen en veel gezelligheid met Pipo Polleke. Je kunt er zelfs schatjes zoeken in een grote zandbak. Durf je ook stoer op de foto met een echte oehoe uil? Veel van deze activiteiten worden gratis aangeboden.

Workshops
Liever een workshop hiphop volgen? Of genieten van andere dansvormen? Een workshop capoeira? Of een workshop van slagwerkgroep Zeelandia? Dat kan! Ook kun je een vlieger maken of een workshop graffiti spuiten volgen. Kaartjes hiervoor zijn tijdens het evenement te koop. Er is dus genoeg te doen in het weekend van de SamenLoop voor Hoop. Of je nu meedoet aan de KinderLoop of alleen eventjes komt kijken, je hoeft je geen moment te vervelen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties