Zeeland

Kinderkerstpakket voor Verpleegkundig Kinderdagverblijf Bijzonder Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - “Mooie doos, mooie doos!” Een jongetje kijkt vanuit zijn rolstoel lachend toe. Hoe meer lawaai de peuters maken, hoe liever het hem is! Het enthousiasme is groot bij de kinderen van Verpleegkundig Kinderdagverblijf (VKD) Bijzonder in Zeeland. De peuters zijn blij en ongeduldig en willen het liefst naast hun stoel staan.

De kinderen van Verpleegkundig Kinderdagverblijf Bijzonder in Zeeland (Noord-Brabant) pakken vol enthousiasme hun Kinderkerstpakket uit. (foto's: www.Goodwill.nl)

Midden in de kring staat een grote doos. Het Kinderkerstpakket van Goodwill. Boordevol met speelgoed voor de kinderen. Samen pakken ze de doos uit. Al het speelgoed wordt benoemd en veel wordt ook herkend: blokken, klei, spelletjes, verkleedkleren, een knuffelbeer, bellenblaas, stoepkrijt. Regelmatig klinken enthousiaste kreten als: “Mij!” en “Ik ook!”. Na het uitpakken is er tijd om te spelen. Er wordt veel geprobeerd en op dit moment zijn de knuffelbeer en bellenblaas favoriet. Om even tot rust te komen gaan de kinderen aan tafel zitten: ontspannen kleuren en hoge torens bouwen met de nieuwe blokken.

Kinderzorg Bijzonder
VKD Bijzonder hoort bij Kinderzorg Bijzonder. Het VKD is een gespecialiseerde opvang voor jonge kinderen met een verpleegkundige zorgvraag. VKD Bijzonder stimuleert kinderen in hun ontwikkeling en kan de ouders tijdelijk ontlasten van de zorgen voor hun kind. Er is continu een (kinder)verpleegkundige en een pedagogisch medewerker aanwezig bij de kinderen.

Kinderkerstpakket
Hét Kinderkerstpakket van Goodwill zit boordevol speelgoed. Het is bedoeld om te verdelen over de groepen of mee te geven aan die kinderen die dat het hardst nodig hebben. Mogelijk gemaakt door diverse betrokken ondernemers en sponsoren. In heel Nederland worden deze week maar liefst 75 Kinderkerstpakketten bij Medisch Kinderdagverblijven uitgepakt.


Over Goodwill
Goodwill organiseert maandelijks een Goodwill Day (dagje uit of nieuw spelmateriaal) voor kinderen in een medisch kinderdagverblijf (MKD). Goodwill benadert het bedrijfsleven voor financiële steun. Als dank krijgen ondernemers een vermelding in het Kinderpuzzel- en Kleurboek. Dit boek wordt maandelijks in eigen beheer ontworpen en uitgegeven, speciaal voor en afgestemd op kinderen in een MKD. Zo geven we samen kleur aan elk kind. Goodwill bestaat sinds 1 april 1992, dat is al ruim 25 jaar. Kijk voor meer informatie op www.goodwill.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties