Zeeland

Terug naar de tijd van pet en poffer op carnavalsmaandag

Jubileummatinee boerenbruidspaar Smouskes in 't Oventje

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SMOUZENRIJK - Dit jaar is het 11 jaar geleden dat Rob en Petra Geerts van ‘t Uiventje elkaar hun jawoord gaven als laatste Zéllands Boerenbruidspaar. Een mooi jubileum om eens terug te gaan naar de tijd van de Boerenbruiloft. De tijd van pet en poffer. Vrienden van Rob en Petra organiseren op carnavalsmaandag in cafe ‘t Oventje in samenwerking met De Smouskes een jubileummatinee voor alle leeftijden.

“Wij hebben 11 jaar geleden zo ontzettend veel plezier gehad met het organiseren van de bruiloft en op de dag zelf, dat het ons een mooie gelegenheid leek om het Boerenbruidspaar nog eens in het zonnetje te zetten”, aldus een van de vrienden. “Het wordt allemaal wat minder officieel, dus zonder mis en het ophalen van het bruidspaar, maar daarentegen wel een gezellig matinee waar we iedereen van harte uitnodigen om nog een keer terug te gaan naar de tijd van de Boerenbruiloft. Boerenkleding mag, maar is zeker niet verplicht. De entree is gratis en tegen betaling kun je mee lunchen.”

'Toffel ophoalen'
“Speciaal voor deze dag hebben we een hilarisch spel verzonnen wat nog nergens in Nederland te zien is geweest. Twee teams hebben een tafel vast waarmee ze op straat een 8-vormig parcours met hindernissen afleggen. Ondertussen dient de tafel gevuld te worden met kleed, servies en dergelijke. Wie het eerst weer bij de finish is, wint de race. Scheidsrechters houden in de gaten of het eerlijk gespeeld wordt.”

Het spel wordt gespeeld met teams van 4 personen. Teams kunnen zich opgeven via www.smouskes.nl. Iedereen is welkom om te komen kijken. “Voor de Eresmousen, Oud-prinsen, Oud-boerenbruidsparen en –medewerkers hebben we een speciale VIP-wagen waar zij lekker overdekt het spel kunnen volgen.” Buiten zullen de Blaosbalken voor de muzikale noot zorgen.

Brabantse Boerenlunch
Het officiële begin van het matinee is om 11.11 uur (zaal open vanaf 11 uur). Er is dan voldoende ruimte en gelegenheid om lekker te buurten en huis-DJ John draait passende ‘oude’ carnavalsmuziek. Tegen de klok van 12 uur start een heerlijke Brabantse Boerenlunch, die mogelijk gemaakt wordt door cafe ’t Oventje en De Smouskes, waardoor de prijs erg laag kan blijven. De kosten om deel te nemen aan de lunch bedragen 7,50 per persoon (te voldoen bij binnenkomst, vooraf opgeven). Hiervoor krijg je 3 consumpties en een lunch aangeboden. Aan de lunch werd vorig jaar door meer dan honderd personen deelgenomen. Om 13.11 start buiten het ludieke ‘Toffel ophoalen’. Na het spel worden –binnen in de zaal- de prijswinnaars gehuldigd en wordt het Boerenbruidspaar in het zonnetje gezet. Daarna neemt DJ Ronnie het over en verandert het jubileummatinee langzaam in het Zotte Moandag Feest, gezellig voor alle leeftijden. Voor de kleintjes is er een springkussen.

Geef je snel op als je wilt deelnemen aan de lunch via 06-40778807 of mail naar info@smouskes.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties