Zeeland

Zeelander maakte een trio van côte de boeuf

Jack van den Elzen wint half varken met online barbecuewedstrijd

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Jack van den Elzen uit Zeeland is een echte barbecuefanaat. Al meer dan tien jaar steekt hij zijn Big Green Egg minimaal drie à vier keer per week aan. Onlangs deed hij mee aan een online wedstrijd op Instagram. Met zijn trio van côte de boeuf wist hij iedereen te verrassen. De prijs voor de winst was een half varken. Dat werd maandag 13 juli 's ochtends bij Jack in de tuin in door hem gewenste porties gesneden.

Jack geeft toe dat het een gewaagde zet was om de côte de boeuf op te snijden. "Zo'n mooi stuk vlees wil je het liefst in zijn geheel bakken", zegt hij. "Heel veel mensen kunnen dat ook heel goed. Dus om op te vallen, moest ik iets anders proberen. Ik heb rollade gemaakt van het buitenste stuk, biefstuk van het middelste deel en jus van de botten. Dat heb ik verder gecombineerd met broccoli, bieslook, truffel en kappertjes. Het bleek een gouden zet, want ik heb gewonnen."

Maandagochtend stroomt de tuin vol bij Jack met belangstellenden, onder hen de organisatoren van de actie Instagrammer Sonny en Slagerij Versluis uit Nederhemert. De Big Green Egg staat ook al op temperatuur te komen. Er wordt een tafel binnen gereden met daarop een half scharrelvarken, precies door de midden, met een gewicht van 51,7 kilo. "Ik heb mijn vrieskist al leeg geruimd", lacht Jack. Van de slager krijgt hij uitleg over de mogelijkheden van het varken en wat hij met de verschillende stukken vlees kan doen. Van het varkenswangetje en het ribstuk tot aan het staartje en de poten voor het trekken van ouderwetse erwtensoep. Vervolgens begint het uitbenen en portioneren.

Jack neemt zijn hobby heel serieus. Hij gebruikt zijn Big Green Egg alleen voor een avondje barbecueën, maar ook voor maaltijden door de week. Je kan hem volgen op instagram via @jacksfoodandbooze.

Het winnende gerecht: trio van côte de boeuf.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties