Zeeland

Regenboog heeft beste spandoek

Ivy Danen uit Schaijk voorleeskampioen Landerd

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Ivy Danen uit Schaijk is woensdag 15 februari voorleeskampioen van de gemeente Landerd geworden. De leerling van basisschool Den Omgang las voor uit Wiplala van Annie M.G. Schmidt en troefde daarmee de andere deelnemers af. Scholieren van De Regenboog uit Schaijk gingen er met de prijs voor mooiste spandoek vandoor. De Landerdse Voorleesfinale, een evenement van de lokale bibliotheken, vond dit jaar plaats in dorpshuis De Garf in Zeeland.

Elke basisschool in Landerd heeft een eigen voorronde gehouden om een leerling af te vaardigen voor het Landerdse kampioenschap. Dat zijn Jitske van Dijck (Oventje), Hubertine Gerritse (Kreek'l), Lieke Reijs (Regenboog), Raf van de Laar (Wizzert), Ivy Danen (Den Omgang) en Petra Gojkovic (Vlasgaard). Zij lezen allemaal een fragment voor uit een zelf gekozen boek.
Daarna verlaat de jury de zaal om in beraad te gaan. Dit jaar bestaat de jury uit journalist Karin Verhaak, Anja Maathuis-Spijkers, neerlandicus Hans Meijer, wethouder Piet Hein Jonkergouw en Maud Deijne, Landerdse voorleeskampioen 2016. Na het optreden van Theater Schat Producties is het tijd voor de prijsuitreiking.

Juryvoorzitter Verhaak complimenteert alle deelnemers met hun geweldige prestatie, maar er kan maar één winnaar zijn. Dat is dus Ivy Danen, dit tot grote vreugde van haar klasgenoten die allemaal in het oranje zijn gekomen. Zij vertegenwoordigt de gemeente Landerd in de strijd om het Brabantse kampioenschap.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties