Zeeland

Intocht Sinterklaas en pietenhuis in Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Zondag 17 november komt Sinterklaas met zijn pieten naar Zeeland. Om 13.15 uur wordt de goedheiligman ontvangen bij de sporthal. Daarna loopt iedereen in een mooie stoet naar het gemeentehuis. Organisatie van de Sinterklaasfestiviteiten is in de vertrouwde handen van Stichting Jeugdbelangen Zeeland (SJB). 

Bij het gemeentehuis vindt om 13.45 uur het officiële welkom van Sinterklaas en zijn pieten plaats. Er is speciaal vak vooraan, zodat de allerkleinsten de Sint zo goed mogelijk kunnen zien. Om 14 uur beginnen de programma’s in de verschillende zalen: de peuters zijn welkom in Compostella, de kinderen van de groepen 1, 2 en 3 in De Garf, de kids van de groepen 4 en 5 in de Ambianz (hoofdingang) en de leerlingen van de groepen 7 en 8 gaan tevens naar de Ambianz (café-ingang).

Pietenhuis
Op zaterdag 23 en 30 november zijn de kinderen welkom in het Zeelandse Pietenhuis in De Vlashoeve aan de Puttelaar 37. Ook dit jaar hebben de Sint en zijn pieten een eigen brievenbus, dus breng je post mee. Iedereen is op deze dagen welkom om een bezoekje te brengen aan het pietenhuis. Je kunt een kijkje nemen in de slaapkamer van Sinterklaas, want ook die blijft hier wel eens logeren. De bakpiet heeft dit jaar een eigen bakkerij in het pietenhuis en heeft zeker hulp nodig in deze drukke tijd. Ook de inpakpiet heeft het druk en kan hulp gebruiken en als je hiermee klaar bent dan kun je met de knutselpiet iets leuks maken. Om net als de pieten lekker fit te blijven, kun je ook weer meedoen met de pietendisco en de pietengym. Vergeet ook zeker niet je adres even door te geven aan de Piet bij de grote landkaart en je verlanglijstje af te geven. Natuurlijk is er ook tijd om met je favoriete piet op de foto te gaan. Het Pietenhuis is beide zaterdagen geopend van 15 tot 17 uur. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties