Zeeland

Acht parkeerplaatsen verdwijnen

Inrichting gemeentehuisplein Zeeland wordt aangepast

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND – De eerste fase van de herinrichting van het centrum van Zeeland is nagenoeg afgerond. Volgens wethouder Ben Brands moet er nog een aantal kleine aanpassingen worden gedaan. “We zijn de afgelopen week door gebruikers van het centrum geattendeerd op enkele zaken die een beetje krap zitten”, geeft Brands aan.

De aanpassingen betekenen onder meer dat op het gemeentehuisplein elf parkeerplaatsen verdwijnen. Drie daarvan komen elders terug als ‘langsparkeerplaatsen’, waardoor het aantal parkeerplekken per saldo dus met acht wordt verminderd. “Dat is geen punt, we hebben dat getoetst”, stelt de wethouder. “We hebben achter het gemeentehuis en bij de sporthal een overloop, waar onder andere personeel kan parkeren. En op het gemeentehuisplein zelf is er voortdurend parkeerruimte over, zo is de afgelopen tijd gebleken.”

Andere zaken die wringen, zo blijkt uit opmerkingen van gebruikers en overleg met de ondernemersvereniging, zijn problemen die vrachtwagens hebben om af te slaan naar supermarkt Jumbo wanneer daar een (geplande) boom in de weg staat. “We gaan daarom zorgen dat deze boom een andere plek krijgt dan gepland. Het totaal aantal bomen dat eind dit jaar wordt geplant, blijft gelijk.”

Bankjes Kerkstraat
Ook de omgeving van de bankjes en de beugels om fietsen te stallen in de Kerkstraat wordt enigszins anders ingericht, vertelt Brands. “We gaan daar een bredere loopstrook aanleggen. Sommige mensen ervaren het daar als onveilig omdat de bankjes voor hun gevoel dichtbij de rijbaan zijn geplaatst.”

De tweede fase van de herinrichting van het Zeelandse dorpshart, het gedeelt vanaf zorgcentrum Compostella tot ijssalon KIJK aan de Puttelaar, gaat begin volgend jaar van start.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties