Zeeland

Informatiebijeenkomst over gebied Kerkstraat Oost in Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Op maandag 6 mei wordt er een informatieavond gehouden om belangstellenden te informeren over de toekomstige invulling van het gebied ‘Kerkstraat Oost’ in het centrum van Zeeland. De avond wordt gehouden in Ambianz en begint om 19.30 uur.

De gemeente heeft aan Bureau Verkuijlen gevraagd om voor dit gebied een stedenbouwkundig plan op te stellen. Dat plan, met de toekomstige invulling van het gebied, is in concept gereed. Daarbij is rekening gehouden met een nieuwe locatie voor het dorpshuis en sporthal, woningbouw, parkeerruimte, een groene ruimte en routes voor (langzaam) verkeer naar zowel de Kerkstraat als de Vlasroot.

Tijdens de bijeenkomst presenteert Bureau Verkuijlen het stedenbouwkundig plan, wordt informatie gegeven over het vervolgproces en de planning en is er gelegenheid om vragen te stellen. Na afloop van de presentatie is het mogelijk het gepresenteerde stedenbouwkundig plan te bekijken en reacties daarop achter te laten. Er zijn geen tekeningen of ontwerpen van het nieuwe dorpshuis en de sporthal.

Het gebied ‘Kerkstraat Oost’
‘Kerkstraat Oost’ is het gebied dat globaal is gelegen tussen de Kerkstraat, Brouwerspad, Vlasroot en de Kloosterstraat in Zeeland. In het gebied staan sporthal De Hekel, het Parochiehuis en stonden voorheen de basisscholen Vlasgaard en Wizzert en kinderdagverblijf De Vlieger.

De invulling van het gebied is onderdeel van het project Centrumplan Zeeland. Over de invulling van het gebied is in 2016 al een informatieavond geweest. Voorzien was in woningbouw, een groene ruimte en parkeergelegenheid. Er werd toen geen rekening gehouden met een nieuwe locatie voor het dorpshuis en de sporthal. Het project Dorpshuis Zeeland is nadien steeds concreter geworden. Dat heeft ertoe geleid dat een nieuw plan voor de invulling van het gebied is opgesteld. In dat plan wordt rekening gehouden met een nieuwe locatie voor het dorpshuis en sporthal aan de Kerkstraat.

Informatie en vragen
Men hoeft zich niet aan te melden voor de bijeenkomst. De presentatie van het stedenbouwkundig plan wordt na de informatieavond geplaatst op de gemeentelijke website en is daar dan te raadplegen. Wie vragen heeft over de bijeenkomst kan contact opnemen met Lars Hövels van de gemeente via 0486-458111 of lars.hovels@landerd.nl

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties