Zeeland

'Uniek persoon en creatieve duizendpoot'

In Memoriam: Henk Merx

Door Stichting Project

En toen stond de wereld even stil..... "Henk Merx heeft een hersenbloeding gehad". Ongeloof. Verbijstering. Dat kan helemaal niet. Het was woensdagavond 7 juni. Hij was nog even met de fiets een van de wandelroutes aan het fietsen voor de 'Zellandse Omloop' die op 25 juni zou worden gehouden door Stichting Project. Op de Intensive Care van het Bernhovenziekenhuis in Uden bleek die avond al snel dat hij was getroffen door een zware hersenbloeding. Zondagavond 11 juni is Henk op 50-jarige leeftijd helaas overleden.

Henk is in 1989 Prins Carnaval van Zeeland geweest. In 1990 heeft Henk samen met Koos Dekkers, toen nog bestuurslid van Stichting Carnaval De Smouskes, de gehele organisatie overgenomen van de Halfvastenoptocht. Vanaf 1998 werd de Halfvastenoptocht georganiseerd door de nieuwe Stichting Halfvasten Organisatie. Henk is tot 2010 voorzitter geweest van deze stichting.

Nadat deze stichting was opgeheven, is het gehele bestuur overgegaan in de Stichting Project. Een Stichting die zich ten doel heeft gesteld om hulp/ondersteuning te bieden aan mensen of instellingen door het organiseren van acties en evenementen. Henk bleef ook van déze Stichting dé voorzitter. Henk was onze aanvoerder en de bedenker van de meest onmogelijk lijkende ideeën. Henk kon met zijn creatieve brein anderen ontzettend inspireren.
Evenementen zoals de SamenLoop voor Hoop in 2014 en Het Glazen Huis in 2015 werden onder de bezielende leiding van Henk tot grote hoogten getild. Mede door zijn kritische kijk op zaken en haast onmogelijke eisen, werden dit evenementen van een kwalitatief zeer hoog niveau.

'Anderen zouden een steen in de rivier verleggen. Henk verlegde gewoon de hele rivier'.

Deze spreuk hoort helemaal bij Henk. Als iedereen dacht: "Dat gaat helemaal niet, Henk", was hij in staat om het zelfs allemaal nog groter te maken. Tussen alle Halfvastenoptochten en Kwartjesvolkoptredens door was Henk in 2006 dé animator van het Mega Politie Spektakel. Hij kreeg het voor elkaar om Politie, Landmacht, Luchtmacht, Koninklijke Marechaussee, Brandweer en nog vele andere instanties met groot materieel bij elkaar te brengen op een groot industrieterrein in Oss, waar maar liefst 55.000 bezoekers konden genieten van een gigantisch spektakel.

De SamenLoop voor Hoop in 2014 op het terrein van Festilent werd mede dankzij de gedrevenheid van Henk een onvergetelijk en gigantisch succes, waarna een groot bedrag kon worden overgemaakt naar het KWF. In 2015 volgde de organisatie van het Glazen Huis in Zeeland. Vijf dagen lang werd er door leden van Piets Challenge 96 uur gefietst voor 2 goede doelen: Alpe d'Huzes en de Stamceldonorbank. Dit evenement leverde ook weer veel geld op voor kankeronderzoek en tevens veel nieuwe stamceldonoren.

Het volgende evenement stond al weer op stapel: De Zellandse Omloop op 25 juni 2017. Een evenement in aanloop naar de volgende SamenLoop voor Hoop in juni 2018. Henk zou nog even op woensdagavond een van de geplande wandelroutes op zijn fiets narijden. Halverwege deze route werd Henk echter getroffen door een zware hersenbloeding die hem uiteindelijk fataal is geworden.

We verliezen met Henk een uniek persoon en een creatieve duizendpoot. Een organisator, een presentator, een regulateur, een vriend op wie je blindelings kon bouwen, goudeerlijk, vol humor en nog veel en veel meer. Maar vooral een voorzitter die we helemaal niet kunnen missen. Het bestuur van Stichting Project zal er alles aan doen om in de geest van Henk alle werkzaamheden waar we mee bezig waren voort te zetten. Ook bij de organisatie van de SamenLoop voor Hoop op 23 en 24 juni 2018 zullen we hem verschrikkelijk gaan missen.

Het bestuur van Stichting Project heeft besloten om ter nagedachtenis aan Henkop of rond zijn sterfdag een evenement te gaan organiseren. Op zondag 10 juni 2018 zal het eerste evenement georganiseerd gaan worden. Het zal een evenement worden geheel in stijl van Henk. Als het aan de Stichting Project ligt, zal het een jaarlijks terugkerend gebeuren worden, zodat we Henk niet zullen vergeten.

Henk, hartelijk bedankt dat jij onze vriend en onze voorzitter wilde zijn.

Stichting Project

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?