Zeeland

Horecazaak De Groot al 65 jaar in Zeeland

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Aan de Kerkstraat in Zeeland zit al 65 jaar de friettent van familie De Groot. Op 29 juni 1952 begonnen als automatiek, nu uitgegroeid tot een horecagelegenheid die niet meer weg te denken is uit het dorp. Om dit feestelijke moment niet ongemerkt te laten passeren, is er een leuke actie voor klanten. Bij besteding van iedere tien euro krijg je tot en met zondag 2 juli een tegoedbon voor een bolletje ijs bij KIJK.

De friettent is in 1952 gestart door Theo en Marie de Groot-Derks. Zij maakten op ambachtelijke wijze het lekkerste eten. Halverwege de jaren zeventig nam zoon Ad de zaak over en veranderde de naam in Snackbar De Groot. In 1983 vertrok hij naar het buitenland en kwamen andere zoon Peter en zijn vrouw Els in de zaak. Na een verbouwing in 1990 wijzigde hij de naam in Tej Tat, omdat de friettent in de volksmond zo bekend stond. De derde generatie kwam in 2011 in beeld met kleinzoon Georges. Na wederom een grondige verbouwing ging de horecazaak voortaan als Kwalitaria De Groot verder.

Bolletje ijs
Om stil te staan bij het 65-jarig bestaan op donderdag 29 juni, is het de hele week feest bij Kwalitaria De Groot. Bij besteding van elke tien euro van dinsdag 27 juni tot en met zondag 2 juli ontvang je een waardebon voor één gratis bolletje ijs bij KIJK aan de Puttelaar 1. De tegoedbonnetjes zijn in te wisselen tot eind augustus.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties