Zeeland

Historische filmbeelden van Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Na twee succesvolle filmavonden vertoont Objectief Zeeland vrijdag 20 april in de Garf vanaf 20.00 uur opnieuw historische Zeelandse filmbeelden. Ditmaal uit de jaarjournaals van 1976 en 1977, met ondermeer grote droogte in de hete zomer van 1976 en de installatie van pastoor Jans. Verder een film over de Molenfeesten met historische optocht en een film over de Mariaschool. Bij de eerdere voorstellingen paste het aantal bezoekers maar net in de zaal. Wilt u zeker zijn van een plaats, kom dan op tijd. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

In het jaarjournaal komt verder aan bod: Schaatsen op de Heische Tip; uitreiking Koninklijke onderscheiding aan Martien van Grinsven; touwtrekwedstrijden over water bij De Zeeltrekkers; 85-jarig jubileum Harmonie Zeelandia; St.Nicolaas op de scholen en in het bejaardenhuis; Kerstversieren in de Kerk; KVO vergadering; dierenarts Roozegaar over hondsdolheid, en nog veel meer…
Bijzonder was de samenwerking tussen Brabants Dagblad en Objectief, waarvoor Objectief als dank een door directie en hoofdredactie officieel ondertekend document ontving.

Gerard van der Sluis filmde de Molenfeesten en de historische optocht, waar destijds een groot deel van de Zeelandse bevolking aan meedeed. Bovendien wordt een korte film uit 1975 vertoond over de Mariaschool. Kortom, weer een avondvullend programma. Kijkend naar de voorgaande filmavonden verwachten we ook deze keer dat de bezoekers verrast worden met beelden waarop ze oude bekenden of familieleden herkennen.

Met deze derde filmavond komt voorlopig een eind aan deze serie gratis voorstellingen. Objectief kiest ervoor om deze historische beelden te vertonen in de wintermaanden. Dus wees gerust: Als de zomer voorbij is en de avonden langer worden gaat Objectief door met deze filmavonden. Objectief heeft genoeg in haar archief voor een aantal geweldige avonden met uniek Zeelands beeldmateriaal.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties