Zeeland

Zeelandse Amber de Wit (20) in Brabantse finale missverkiezing

'Het gaat om de beauty, maar ook zeker de brains'

Door Siem van Merwijk

ZEELAND - Amber de Wit (20) uit 't Oventje staat in de finale van de Miss Beauty Verkiezing van de provincie Noord-Brabant. Bij de verkiezing gaat het, anders dan de titel doet vermoeden, niet alleen om schoonheid. Arena sprak met Amber over de vele aspecten die komen kijken bij de deelname aan de Miss Beauty Verkiezing.

Voor Amber is de deelname een eerste stap in de wereld van missverkiezingen en modellenwerk. Onlangs werd ze via via benaderd voor de deelname aan de voorrondes van de Miss Beauty Verkiezing en deed ze mee aan een casting. “Vriendinnen van me hadden al eens mee gedaan en ook daadwerkelijk iets gewonnen, via hen kwam ik in contact met de verkiezing en besloot ik de stoute schoenen aan te trekken”, zegt een enthousiaste Amber. De deelname die hierop volgde verliep verbazingwekkend goed: “Ik ben weliswaar bezig met sporten en gezond leven, maar ik had nog nooit eerder meegedaan aan een missverkiezing. Het was allemaal erg spannend, maar na drie rondes bleek dat ik door was.”

Goed doel
Inmiddels zit de 20-jarige dtp'er van beroep in de finaleronde van de verkiezing. Dit betekent dat ze de strijd aan gaat met andere beauty’s uit de provincie. Bij de wedstrijd gaat het niet alleen om uiterlijk maar ook om innerlijk. Zo moeten de deelnemers zichzelf inzetten voor het goede doel. “Het doel waar we onszelf voor inzetten is LINDA.foundation, een mooi doel wat mij betreft. Het is goed dat armoede onder kinderen in ons eigen land niet vergeten wordt.”
Daarnaast wordt er tijdens de verkiezing een stukje kennis getest door Engelse vragen. Logisch volgens Amber: “Wanneer je Miss Beauty of Miss Intercontinental wordt, moet je Nederland vertegenwoordigen in de rest van de wereld. Daarom is de Engelse taal erg belangrijk.” Wat speciaal is aan de verkiezing volgens Amber is de manier waarop deelnemers met elkaar om gaan. “Iedereen is zo lief voor elkaar, heel anders dan je misschien verwacht van al die meiden onder elkaar.”

Trainingsweekenden
Het traject waar Amber nu inzit, bestaat uit trainingsweekenden die haar voorbereiden op de finaleronde van de verkiezing. “Hierin komen alle aspecten aan bod. Denk dan aan bootcamps, fotoshoots en podiumtrainingen. Zo ontwikkel je dus bijvoorbeeld je fitheid maar ook presentatievaardigheden. Het is erg veelzijdig”, vindt Amber, die de trainingsweekenden als meer ziet dan alleen een training. “Je bent natuurlijk wel hard aan het werk, maar ik vind het leuk om te doen en het is super gezellig om met alle meiden samen een weekend weg te zijn!”

Kofferbakverkoop
De manier waarop Amber zichzelf gaat inzetten voor het goede doel is door het houden van een kofferbakverkoop. Maandag 22 april, tweede paasdag, zijn mensen van harte welkom bij Camping Molenzicht aan het Voor-Oventje 80 in Zeeland. Inmiddels hebben vijftien verkopers zich al aangemeld. Er zijn in totaal veertig plekken beschikbaar. De inschrijving loopt nog. Inschrijven kan via 06-27451197. Wil je Amber en haar goede doel steunen? Dan is het ook mogelijk om te doneren via https://www.actievoorlindafoundation.nl/actie/amber-de-wit. Steunen via SMS kan met de tekst: Poll Noordbrabant Amber naar het nummer 3010. Kosten van deze SMS-dienst zijn 1,10 euro per bericht.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties