Zeeland

Herfstfestijn voor Zeelandse basisschooljeugd

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Dit jaar organiseert SJB Zeeland voor de vierde keer het herfstfestijn. Dit evenement voor basisschooljeugd is de opvolger van de ganzenbordactiviteit, dat vijftig jaar lang elk najaar werd gehouden. Tijdens het herfstfestijn speelt de jeugd allerlei spelletjes verspreid door het dorp, in garages en onder carports. Woensdag 16 oktober belooft een leuke dag te worden, gezellig met je vrienden en vriendinnen middenin de herfstvakantie. De deelnemers verzamelen om 10.15 uur bij sporthal De Hekel.

De onder- en bovenbouw worden gesplitst voor deze activiteit. De kinderen van groep 1 tot en met 5 doen mee aan de Herfstrun in de Vlaswijk. Ze kunnen zich laten schminken, een eigen broodje bakken, knuffelen in het knuffelparadijs en zicht uitleven op de aanwezige springkussens. Ook een bezoekje aan de waarzegster mag niet ontbreken.
De leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 spelen Fort Boyard in de wijk Steenakker. Daar staan een aantal spectaculaire spellen op hen te wachten, zoals de mysterieuze donkere kamer, een gave stormbaan, een spannende kabelbaan en een heuse escaperoom. Het is de bedoeling om als groepje zoveel mogelijk sleutels te verdienen. Die zijn nodig voor het finalespel om 15.30 uur in De Hekel.

Opgave
Aanmelden om mee te doen aan het herfstfestijn kan tot 11 oktober op www.sjbzeeland.nl. Kinderen in groep 1 tot en met 5 geven zich op in groepjes van acht à tien met een of twee personen begeleiding. De leerlingen van groep 6, 7 en 8 vormen groepjes van twee à drie man. Ze kunnen een extra sleutel verdienen door een leuke naam te verzinnen en een spectaculaire outfit aan te trekken. In beide gevallen geldt dat alleen aanmelden ook kan en mag. De organisatie deelt je dan in. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Leiding gezocht
Het herfstfestijn kan pas worden gespeeld als er voldoende leiding is om de de spelen van de onder- en bovenbouw te begeleiden. Vind je het dus leuk om (samen met een vriend of vriendin) bij een activiteit te staan en zit je niet meer op de basisschool? Dan kun je jezelf opgeven ook opgeven via de website van SJB Zeeland.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties