Zeeland

Herfstfestijn SJB Zeeland met herfstrun en Fort Boyard

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Na een jaar afwezigheid stond bij Stichting Jeugdbelangen Zeeland het herfstfestijn voor woensdag 27 oktober met grote letters weer in de agenda. Er deden 227 kinderen uit groep 1 tot en met 5 mee aan de herfstrun en er waren 99 deelnemers voor het Fort Boyard-spel voor de kinderen uit groep 6 tot en met 8. Verder waren veel ouders en jongeren actief als groeps- of spelleiding. Onder het genot van een heerlijk zonnetje werd volop gespeeld in de Zeelandse straten.

De kinderen uit groep 1 tot en met 5 speelden de herfstrun. Ze waren verdeeld over 23 groepen, die samen met hun ouders spelletjes speelden die opgesteld waren op inritten en carports van huizen in de wijk Vlasroot. Zo brachten ze een bezoekje aan de waarzegster, de knutselpost en de glittertattoo- en schminkpost. Ook kon er een heerlijk broodje gebakken worden boven een barbecue. Daarnaast was er dit jaar weer een heus mini kinderboerderijtje met kalfjes, cavia’s en konijnen die maar al te graag knuffeltjes wilden ontvangen. Ze werden perfect verzorgd door vrijwilligers van Ut Weike en Amarant. In de Vlashoeve werd genoten van een pannenkoek en in de sporthal konden de kinderen zich helemaal uitleven op de hindernisbaan.

Spectaculaire spelen
Voor de kinderen uit groep 6 tot en met 8 was er het gave Ford Boyard-spel in de wijk Steenakker. De 99 deelnemers hadden zichzelf opgegeven in groepjes, in totaal ook 23, die zelfstandig door de wijk liepen. Zij speelden spectaculaire spelen waarmee ze zoveel mogelijk gouden sleutels probeerden te bemachtigen. Er werd flink gestreden bij allerlei uitdagende denk- en doespelletjes. De kabelbaan en het boomklimmen waren favoriete activiteiten, net als het Formule 1-spel. Ook het laserspel en de escape room waren wederom een succes. Een bezoekje aan Gerrits Dome maakte de dag compleet.
Rond 15 uur verzamelden alle deelnemers zich op het grote veld bij de sporthal, waar iedereen getuige was van de finale battle tussen de vier beste teams. Het was ontzettend spannend, maar uiteindelijk gingen Gameboys (Nova van Hal, Beau Blommestein en Melle Keuskamp) er met de eerste prijs vandoor. De tweede plek was voor team Ties-Siem-Daan (Ties van de Berg, Siem van den Brand en Daan van Melis). Een derde, gedeelde plek was voor De Keepertjes (Pepijn Bongers en Jasper van den Elzen) en De Kippies (Marlieke van Tiel en Saar Willemsen). Alle kinderen gingen met een heerlijke snoepzak én een grote lach weer naar huis. SJB kijkt zeer tevreden terug op deze geweldig geslaagde dag.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties