Zeeland

Zesgangen-verrassingsmenu

Herberg D’n Brouwer houdt op 22 november wildproeverij-avond

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - De temperaturen worden frisser, de bomen gaan gehuld in prachtige herfstkleuren en de eerste Bockbieren worden geproefd. Het najaar is begonnen en ook het wildseizoen is weer aangebroken. Officieel duurt het zogeheten ‘culinaire wildseizoen’ van 15 oktober tot het einde van het jaar. In deze periode prijken bij veel restaurants heerlijke wildgerechten op het menu. Zo ook bij herberg D’n Brouwer, die vanaf 1 november een gevarieerde wildkaart presenteert. Op vrijdag 22 november, tijdens een speciale wildproeverij-avond, staat het Zeelandse restaurant zelfs helemáál in het teken van wild.

Iedere fijnproever weet dat het wildseizoen iets speciaals heeft. Het is feestelijke en smaakvolle periode waar je je tegoed kunt doen aan een heerlijk stukje wildbraad, of het nu gaat om een hertenbiefstuk, wild zwijn of haas. Tijdens de wildproeverij-avond op 22 november serveert D’n Brouwer een zesgangen-verrassingsmenu met een keur aan verrukkelijke wildgerechten. Het wildmenu kan desgewenst worden uitgebreid met een wijnarrangement met vier bijpassende glazen wijn. “Met de wildproeverij-avond willen we mensen op een verrassende en laagdrempelige manier laten genieten van wildgerechten. In een ongedwongen, winterse ‘kleed voor de open haard-achtige’ sfeer en voor een toegankelijke prijs”, vertelt Rob Neijts van D’n Brouwer.

Vernieuwd keukenteam
“Met ons vernieuwde keukenteam, dat binnenkort wordt versterkt met horecamanager Marianne Klein Poelhuis, slaan we een nieuwe weg in”, gaat Rob verder. “Zo presenteren we vanaf 1 december iedere drie maanden een nieuwe, seizoensgebonden menukaart, waarbij we meer gaan inspelen op gerechten die passen bij de tijd van het jaar. We hebben veel terugkerende gasten en die kunnen op deze manier telkens weer wat anders kiezen.”
Sommige dingen blijven echter onveranderd in het restaurant aan de Zeelandse Kerkstraat. Zo wordt een klassieker als de spareribs - door velen geliefd - gewoon gehandhaafd op de kaart van D’n Brouwer.

Speciale wildkaart
Niet alleen op 22 november gaat het er ‘wild’ aan toe bij D’n Brouwer. Van 1 november tot 15 december kun je behalve van de reguliere menukaart ook kiezen voor smaakvolle voor- en hoofdgerechten van de speciale wildkaart. Van heerlijke hertencarpaccio tot een wildtrio, van eend tot haas en van een bospaddenstoelen-wildbouillon tot krokante kwartel.

Reserveren
De wildproeverij-avond bij herberg D’n Brouwer vindt plaats op vrijdag 22 november vanaf 17.30 uur. Het zesgangen-verrassingsmenu kost 32,50 en het wijnarrangement met vier bijpassende glazen wijn 13,50 per persoon. Reserveren is verplicht en kan via info@herbergdenbrouwer.nl of 0486-450886.


Het wildseizoen
Met wild wordt die groep dieren aangemerkt die leeft in de vrije 'wildbaan' en volgens de wet bejaagd mag worden. Het moment van bejaging is afhankelijk van de diersoort. Het hele jaar door is er wild te verkrijgen, maar op 15 oktober begint het zogeheten 'culinaire wildseizoen'. Het wildseizoen is een van de belangrijkste culinaire periodes in Nederland, samen met het lams-, asperge- en mosselseizoen. Voor de meeste restaurants loopt het wildseizoen van 15 oktober, wanneer de jacht op fazant en haas wordt geopend, tot en met tweede kerstdag. Veel wild wordt tegenwoordig echter ook gekweekt en is daarmee het hele jaar verkrijgbaar. Hoewel gefokt wild ook volop de ruimte heeft – vaak wordt de natuurlijke leefomgeving nagebootst – leven ze binnen een afrastering. Het vlees van gekweekt wild heeft een subtielere, minder uitgesproken smaak.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties