Zeeland

Halfvastenfeesten Zeeland geven lokaal talent podium in circus

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Stichting Halfvastenfeesten Zeeland pakt flink uit voor de dertiende editie. Het tweedaagse muziekevent, de traditionele kick-off van het festivalseizoen, vindt plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart. De dagen ervoor strijkt Circus Maximum neer op het evenemententerrein aan de Reekseweg. De organisatie geeft lokaal talent graag de ruimte om ook in het circus op te treden. Heb jij een leuke act en wil je dat graag aan een groot publiek laten zien? Stuur dan vandaag nog een filmpje in.

Circus Maximum heeft internationale allure. "Het is een heel compleet circus met alles erop en eraan", weet Harold van Tiel van Stichting Halfvastenfeesten. "Het lijkt ons leuk om ook lokaal talent een podium te bieden. Bij een voorstelling heb je zo'n achthonderd à duizend toeschouwers. Dan kun je een keer optreden voor een echt groot publiek. Wij maken graag ruimte voor een lokale act."

Maak een filmpje
Stichting Halfvastenfeesten Zeeland daagt jong en oud uit om mee te doen. Heb je een leuke act? Meld jezelf dan aan. "Het mag echt van alles zijn", stelt Harold. "Het is natuurlijk leuk als gerelateerd is aan het circus, maar dat hoeft zeker niet. Kun je dansen, jongleren, zingen of goochelen? Misschien heb je wel een huisdier dat trucjes kan. Of ben je ergens anders heel goed in, zoals de bal hooghouden of turnen."
Aanmelden is eenvoudig. Maak een filmpje van je act en stuur dit naar de organisatie. Dat kan via WhatsApp op telefoonnummer 06-53505777 of per mail naar circus@halfvastenfeesten.nl. Filmpjes inzenden kan nog tot en met zondag 15 maart. De organisatie kiest de winnende act. Vergeet bij je opgave niet je naam, leeftijd, woonplaats en contactgegevens te vermelden. Andere informatie die van belang is voor jouw act kun je ook meesturen.

Circus Maximum
Een van de hoogtepunten van Circus Maximum is het optreden van de Tsjechische waaghals Ladislav Kaiser. Hij balanceert op een hoogte van acht meter op een dunne staalkabel boven de circuspiste. Ook de Italiaanse Stefania werkt hoog boven de grond, in een poëtische act aan de ringtrapeze. Op veilige hoogte en bijna aanraakbare afstand van het publiek jongleert Aron in hoog tempo, buigt slangendame Neyenne zich in allerlei ongelooflijke posities en toont het duo Kaiser een spannende messenwerp-act. De Portugese clown Marco Mariani maakt zijn rentree met verrassende en grappige optredens. Het duo Donnert doet verbazen met hun 'Pas de Deux': een artistiek ballet op de rug van twee ronddravende hengsten.
De moderne tent van Circus Maximum heeft duizend comfortabele zitplaatsen. De voorstellingen zijn woensdag 25 en donderdag 26 maart. De show duurt twee uur inclusief pauze en is geschikt voor alle leeftijden. Kinderen, ouderen en mensen met een beperking uit Reek, Schaijk en Zeeland mogen gratis een bezoek brengen aan een van de circusvoorstellingen. Meer informatie hierover volgt in een later stadium. De winnende act mag ook optreden tijdens een van de shows en is dus sowieso van de partij.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties