Zeeland

Eerste expositie na vogelgriep in 2014

Grote kringtentoonstelling Kleur en Zang in Garf Zeeland

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Vogelvereniging Kleur en Zang uit Zeeland is bezig met de organisatie van een grootse kringtentoonstelling in gemeenschapshuis De Garf. Dit is de eerste expositie na het annuleren van het evenement in 2014 door de vogelgriep. Dit gebeurde een dag voor de start en het was een grote teleurstelling voor zowel de deelnemers als de vereniging. Naast de sportieve sof, was het ook een financiële domper. Daarom zijn de leden extra gemotiveerd om er dit keer iets moois van te maken.

Kleur en Zang is onderdeel van de kring Oost Noord-Brabant. Zo'n vijfhonderd leden hebben zich via plaatselijke clubs verenigd in deze kring, die tien jaar geleden is ontstaan na de samenvoeging van twee kleinere groepen. De Zeelandse club heeft voorrang gekregen en mag dit jaar opnieuw een tentoonstelling houden. Vogels uit heel Noordoost-Brabant komen naar De Garf. Op dit moment zijn al tussen 800 tot 900 vogels ingeschreven die dan in al hun schoonheid te bewonderen zijn. Er zullen tevens wereldkampioenen aanwezig zijn.

Terug naar basis
De Zeelandse vogeltentoonstelling staat nationaal bekend om zijn zeer fraaie aankleding waarin je jezelf voelt als Adam en Eva in het paradijs (wel met kleren aan). Vogels houden brengt je terug naar de basis. Dat is wat Kleur en Zang wil uitdragen. Daarom doet de vereniging sinds enkele jaren ook mee met Sjors Sportief, zodat ze ook kinderen kunnen betrekken bij de club. Het was een aangename verrassing voor het bestuur dat kinderen het erg leuk vinden. Voor het derde jaar op rij waren alle beschikbare plaatsen binnen een week gevuld.
De vogeltentoonstelling is drie dagen gratis te bezoeken: vrijdag 23 november van 19.30 tot 22 uur, zaterdag 24 november van 14 tot 22 uur en zondag 25 november van 10 tot 16 uur in gemeenschapshuis De Garf aan de Kerkstraat 35 in Zeeland. 

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties