Zeeland

College stemt in met idee Vereniging Initiatief Zeeland

'Groene' fietsenstalling bij bushalte Bergmaas-Tweehekkenweg

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Het Landerdse college van B & W stemde dinsdag in met het idee van Vereniging Initiatief Zeeland voor een overkapte 'groene' fietsenstalling bij de nieuwe bushalte aan de Bergmaas-Tweehekkenweg in Zeeland.

Vereniging Initiatief Zeeland is nauw betrokken geweest bij het ontwerp van de fietsenstalling, waar straks maar liefst 250 tweewielers kunnen worden gestald. "Zij spraken de wens uit om de overkapping van de fietsenstalling met lokale partijen te ontwerpen en uit te laten voeren. De gemeente heeft dit mooie initiatief van de Vereniging omarmd”, geeft wethouder Hans Vereijken aan.
"Studio SBA uit Zeeland heeft een prachtig ontwerp gemaakt waarmee de link naar De Maashorst goed tot zijn recht komt. De overkapping krijgt een groene uitstraling. Ik verwacht dat de werkzaamheden in oktober kunnen beginnen. Lokale bouwaannemers worden uitgenodigd mee te doen met de aanbesteding. Voor 8 december moet alles klaar zijn, want dan start de nieuwe dienstregeling en rijdt buslijn 99 van Uden naar Nijmegen over de Bergmaas.”

Fluisterasfalt
Burgemeester en wethouders besloten dinsdag eveneens dat er over een lengte van 350 meter fluisterasfalt wordt aangebracht bij de bushalte Bergmaas-Tweehekkenweg. Hans Vereijken: "Volgens recent uitgevoerd akoestisch onderzoek zijn er geen geluidreducerende maatregelen nodig voor het traject vanaf De Pannekoekenbakker tot aan de rotonde Voederheil. Omdat er voor de aanleg van de nieuwe bushalte toch wegwerkzaamheden noodzakelijk zijn, hebben we als college besloten op dat gedeelte wel fluisterasfalt aan te leggen, omdat de meerkosten voor dat deel gering zijn. Direct aanwonenden worden hier nog over geïnformeerd."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties