Zeeland

Gouden plaat voor hardstyle-dj Ran-D uit Zeeland met Zombie

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Op het moment dat hardstyle-dj Ran-D zijn remix van de track Zombie - origineel van The Cranberries - uitbracht, was meteen duidelijk dat er iets bijzonders aan de hand was. De aandacht en het enthousiasme voor de plaat waren uitzonderlijk groot en positief. Het nummer groeide uit tot één van de bekendste tracks in de hardstyle scene. Dat nu de status van gouden plaat is bereikt, wat uitzonderlijk is in dit muziekgenre, kan beschouwd worden als een prestatie van wereldformaat.

Randy Wieland uit Zeeland is de Nederlandse producer die schuilgaat achter artiestennaam Ran-D. Sinds 2005 produceert hij hardstyle en is hij mede-eigenaar van het label Roughstate. Zombie is uitgebracht via het dancelabel Armada; het label van DJ Armin van Buuren. Armin en talloos veel andere wereldwijd bekende DJ’s hebben de track vanaf het begin gesupport. Denk aan grootheden als DJ Tiësto, W&W, Headhunterz, Zatox, Brennan Heart, The Chainsmokers, Adaro, en Coone… de lijst met bekende namen is eindeloos. Daarnaast werd Zombie gedraaid op de mainstages van internationale dancefestivals als Tomorrowland, 7th Sunday, Qlimax, Parookaville, Paaspop, EDC Las Vegas en Defqon.1, en op grote radiostations zoals Radio538 en Slam!.

The Cranberries
De originele versie van Zombie dateert uit 1993. Aanleiding voor het nummer was een IRA-bomincident in Ierland dat voorjaar. Dolores O'Riordan, de vorig jaar overleden leadzangeres van de The Cranberries, schreef de tekst toendertijd. De band zelf gaf de Zeelandse producer toestemming voor deze hardstyle versie van Zombie. De gouden plaat is een kroon op het werk van Ran-D, die eerder al furore maakte met de tracks Hurricane, The Power of Now en zijn grote doorbraak Living For The Moment.

De status van gouden plaat wordt in Nederland toegekend door de NVPI aan een single of album dat meer dan 40.000 keer over de toonbank is gegaan. Het behalen van dit aantal, en dat voor een track in de hardstyle scene, is een gigantische prestatie waar Ran-D ongelooflijk trots op mag zijn.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties