Zeeland

Hemelse Route met volop acties, lekkernijen en prijzen

'Gezellig dagje shoppen in Zeeland voor de kerstdagen'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Drie Zeelandse ondernemers liepen al langer met het idee om rond de feestdagen iets kleins te organiseren voor het winkelend publiek. Het begon als geintje, maar is uitgegroeid tot een evenement waar veertien bedrijven aan meedoen. De Hemelse Route nodigt mensen uit om zaterdag 16 december bij verschillende winkels binnen een kijkje te nemen. Overal is iets leuks te doen of iets lekkers te krijgen. Tegen het einde van de middag worden nog diverse prijzen verloot.

De Hemelse Route is een initiatief van Georges de Groot van KIJK, Annelies van den Berg van Fotografie By Annelies en Pol Lamat van schoonheidsinstituut Lamat. “We wilden in aanloop naar de kerstdagen graag een sfeervolle en artistieke actie houden”, vertelt Georges. “Gezellig een dagje shoppen in Zeeland. Het is voor bezoekers een mooie kans om leuke cadeaus te kopen voor vrienden en familie.”

Stempelkaart
Mensen kunnen zaterdag 16 december een stempelkaart ophalen bij een van de deelnemende bedrijven. Vervolgens is het idee dat ze de Hemelse Route volgen door overal een bezoek te brengen en een stempel te halen. “Zonder aankoopverplichting”, benadrukt Georges. “Als je alle stempels verzameld hebt, kun je de kaart voor het einde van de middag inleveren bij KIJK. Elke ondernemer heeft een leuke prijs beschikbaar gesteld. Die worden dan verloot.”
In elke deelnemende winkel is iets te doen of te krijgen. For Kings and Queens heeft bijvoorbeeld een heerlijke tapasplank met de lekkerste kaasjes en kinderen mogen iets uit de grabbelton halen. Betalende klanten ontvangen een feestelijk theelichtje. Bij KIJK kun je op de foto met een heuse ijskoningin en haar elfjes. Wie graag chocomelk met slagroom wil, doet er verstandig aan even binnen te wippen bij Ben van Tienen. Zo is overal iets te beleven.

Enthousiasme
Het plan is met veel enthousiasme ontvangen. Bijna alle ondernemers vanaf de Pannekoekenbakker tot aan molen De Dageraad zijn erbij betrokken. “We zijn kleinschalig gestart, maar het werd steeds groter”, vervolgt Georges. “Daardoor is het uiteindelijk iets groter uitgepakt dan in eerste instantie de bedoeling was. Bij succes kunnen we het volgend jaar wellicht nog meer bedrijven bij de route betrekken.”

De Hemelse Route door Zeeland is zaterdag 16 december van 11 tot 16 uur te volgen. De deelnemende winkels zijn te herkennen aan een grote tros ballonnen voor de deur. Op deze plekken kun je een stempelkaart krijgen. Volle kaarten kunnen ingeleverd worden bij KIJK aan de Puttelaar 1. Hier is om 16.15 uur de loterij.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties