Zeeland

Geslaagde actie Vlasgaard voor Compostella

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Leerlingen van basisschool Vlasgaard hielden woensdag 28 maart een gezellige speelgoed- en boekenmarkt in Compostella. De opbrengst van de actie is bestemd voor de inwoners van de BrabantZorg-locatie. Een deel gaat naar de aanschaf van een zogeheten belevingstafel, waardoor ouderen worden geprikkeld om allerlei spelletjes te doen met elkaar, kinderen en/of kleinkinderen. Het overige deel is bedoeld voor vervoer om bewoners in de gelegenheid te stellen plekjes van vroeger te bezoeken om herinneringen op te halen.

De afgelopen weken hebben de leerlingen flink hun handen uit de mouwen gestoken voor talloze klusjes als afwassen, stoep vegen, glaswerk wegbrengen en noem maar op. Dit alles tegen een kleine vergoeding, het welbekende heitje voor een karweitje. Daarnaast hebben vele ouders gehoor gegeven aan de oproep om niet langer gebruikt speelgoed, puzzels en boeken te doneren voor de markt. Ook bewoners van Compostella of familieleden hiervan, doneerden een groot aantal puzzels.
Woensdag 28 maart werd vervolgens een hele gezellige en drukbezochte markt gehouden. Er is volop verkocht deze middag. Daarnaast genoten vele aanwezigen die middag van een frietje met een snack, waarvan de opbrengst ook ten goede kwam aan Compostella. De gewenste belevingstafel was op proef aanwezig en viel bij de kinderen in ieder geval goed in de smaak.

Mooie opbrengst
De totale opbrengst bedraagt niet minder dan 1.600 euro euro. Dit prachtige bedrag is door de leerlingen bij elkaar gebracht. Compostella is hier enorm mee geholpen. Woensdag 11 april is het geld overhandigd middels een symbolische cheque door enkele ouders van de werkgroep, enkele leerlingen en directeur Conrad Sommerdijk van basisschool Vlasgaard.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties