Zeeland

FOTOREPORTAGE: Pietenhuis in Zeeland weer goed bezocht

Door Stichting Jeugdbelangen Zeeland

ZEELAND - Ook dit jaar kon er in Zeeland weer een bezoek gebracht worden aan het pietenhuis. In de Vlashoeve was door de zwarte pieten, met hulp van SJB Zeeland, een tijdelijk prachtig pietenlogeeradres ingericht. Op zaterdag 23 november en zaterdag 30 november kwamen heel veel kinderen met hun ouders, opa’s en oma’s of andere bekenden op bezoek in het pietenhuis.

Er was van alles te doen. Zo konden de kinderen de pieten helpen bij het inpakken van cadeautjes of pepernoten bakken met de bakpiet in de bakkerij. Ook werden er verlanglijstjes samengesteld en gesmuld van zelfversierde taai-taai poppen. Op de grote kaart van Zeeland kon je de wegwijspiet je huis aanwijzen. Ook werd er in de slaapkamer van Sinterklaas genoten van verhaaltjes voorgelezen door Opa Piet. Helaas waren er de eerste zaterdag vanwege een stroomstoring geen activiteiten in de discoruimte van het pietenhuis. De overige ruimtes werden echter druk bezocht en ook buiten werd er volop gevoetbald met de danspieten. De tweede zaterdag kon het feest in de discoruimte losbarsten. Samen met de danspieten maakten DJ’s Luc en Thom er een gezellig feestje van. De kinderen en de pieten dansten erop los. Daarnaast was er ook nog een pietenparcours gemaakt, waarbij de kinderen konden oefenen om een echte piet te worden. Bij het volbrengen van het parcours, kregen zij een cadeautje van de gympiet. Wat een knappe kunsten hebben we daar gezien! Ook werden er diverse kinderen geschminkt met een mooie mijter op hun voorhoofd of hand, wat zagen zij er mooi uit!

Op beide zaterdagen was er tevens een allergievriendelijk pietje aanwezig in het pietenhuis. De kinderen met een allergie of intolerantie voor gluten, tarwe, melk en/of lactose mochten bij deze speciale piet weer hun eigen zakje pepernoten ophalen. Hopelijk hebben we veel kindjes hiermee blij kunnen maken!

Op zaterdag 30 november was er voor openingstijd van het pietenhuis een speciaal moment ingericht voor de bijzondere kinderen van Zeeland. Zij mochten samen met hun papa’s, mama’s, broertjes en zusjes een bezoekje brengen aan het Pietenhuis. Wat hebben ze weer genoten van een eigen momentje met de pieten! De kinderen werden verwelkomd door de voor hen bekende Grobbebollen en enkele pieten. Er werd een verhaaltje voorgelezen door opa Piet. Daarna bekeken de kinderen de bovenverdieping van het pietenhuis waar ze hebben meegeholpen met het bakken van pepernoten en het inpakken van cadeautjes. Er werd afgesloten met een gezellige pietendisco en een echte polonaise. Natuurlijk gingen de kinderen niet zonder cadeautje naar huis: ze kregen van de pieten een mooi klaparmbandje!

Hopelijk hebben jullie allemaal genoten van de intocht, de pietenhuisdagen én een leuke pakjesavond! SJB kijkt in ieder geval terug op een mooie Sinterklaastijd en bedankt iedereen die op welke manier dan ook zijn medewerking hieraan verleend heeft!

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties