Zeeland

Leerlingen geven zelf les

FOTOREPORTAGE: Eerste doedag basisschool Oventje is doorslaand succes

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND – De docenten van basisschool Oventje in Zeeland hadden woensdagmiddag een makkie. Tijdens de eerste editie van de door de leerlingenraad georganiseerde doedag waren het namelijk de kinderen zelf die de lessen verzorgden. Ook Arena bracht een bezoekje aan de gevarieerde doedag, die een doorslaand succes werd.

Basisschool Oventje staat woensdagmiddag bol van de interessante workshops, die worden verzorgd door leerlingen van groep 6, 7 en 8. Zo zijn er workshops knutselen, striptekenen, dansen en twirling, leren de kids hoe je een fantasieverhaal kunt schrijven en maken zij in de gymzaal kennis met de fijne kneepjes van de bokssport. Maar ook buiten het schoolgebouw zijn er doedag-activiteiten. Zo krijgen de kinderen bij café-zaal ’t Oventje een spoedcursus hamburgers bakken en wordt er verderop in de straat een skate- en stepclinic gegeven.

Leerlingenraad
Idee voor de doedag is afkomstig van de leerlingenraad, bestaande uit Mia van de Louw, Demi van der Wijst, Sendi van de Akker en Thom Strik. “De vorige leerlingenraad heeft het lees- en leerlokaal ontworpen en wij wilden ook graag iets voor de school doen”, vertelt Mia. “Eerder hebben we als leerlingenraad al een speciale rekendag gehouden en nu dus de doedag. Een dag waarop de leerlingen zelf lesgeven in iets waar ze heel goed in zijn, dat leek ons erg leuk. We hebben toen een poster gemaakt waarop kinderen zich konden inschrijven en aan konden geven waar ze les in wilden geven. Daar zijn een heleboel leuke dingen uitgekomen. Zelf heb ik vandaag dansles gegeven, want ik zit op streetdance en moderne dans”, vertelt Mia.

'Zeer geslaagd'
De leerling van groep 7 is tevreden over het verloop van de doedag. “Ja, het is zeer geslaagd. Alles is eigenlijk goed gegaan en iedereen heeft zijn ding gedaan.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties