Zeeland

'Prachtige prestatie geleverd met z'n allen'

FOTOREPORTAGE: 35 jaar ZOV: actieve ondernemersclub met verbindend karakter

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - De Zeelandse ondernemersvereniging (ZOV) vierde maandagavond in Ambianz op feestelijke wijze haar 35-jarig bestaan. Speciale gast op de jubileumavond was Jumbo-topman Frits van Eerd, die een boeiende presentatie verzorgde over het 'Gele Succes' van zijn supermarktketen. Naast de leden van de ZOV waren op het jubileumfeest ook diverse ondernemers uit de buurdorpen Reek, Schaijk, Uden, Volkel en Odiliapeel aanwezig. Ook Arena was erbij. (foto's: Marc van Zuylen, Landerd Fotografie)

ZOV-voorzitter John Eijsermans (links) met Jumbo-topman Frits van Eerd.

ZOV-voorzitter John Eijsermans opent de drukbezochte avond met een historische terugblik. "Zeeland heeft in de afgelopen honderd jaar verschillende identiteiten gehad. Van een sterk agrarisch geöriënteerd dorp in het begin van de vorige eeuw groeide Zeeland in de jaren zeventig en tachtig dankzij de vele cafés en discotheek De Morgenzon uit tot het Las Vegas van Brabant. Vandaag de dag is Zeeland een modern en dynamisch dorp met een mooi dorpshart en een gevarieerd winkelaanbod. We hebben met z'n allen een prachtige prestatie geleverd."

'Goede wisselwerking'
Wethouder Hans Vereijken, aanwezig namens de gemeente Landerd, heeft veel waardering voor de ZOV. "Het is een ondernemersvereniging die heel actief is qua organisatie van evenementen en die ook echt een partner voor de gemeente is. Die goede wisselwerking heeft geleid tot een prachtig centrum. Daarnaast heeft de ZOV een sterk verbindend karakter. Nog vóórdat de nieuwe Maashorstgemeente een feit is, heeft de ZOV de ondernemers uit Zeeland, Uden, Volkel en Odiliapeel al met elkaar verbonden."

'Zeelandse identiteit behouden'
Alfred van Meegen, vice-voorzitter van de ZOV, biedt vervolgens een doorkijkje naar de toekomst. "Een aantal jaren geleden zijn we onder de naam ZOV 2.0 begonnen met als motto 'Verbinden & Informeren'. Speerpunten zijn onder meer het centrumplan Zeeland, het nieuwe dorpshuis en samenwerking met regio-ondernemers uit Schaijk, Reek, Uden, Odiliapeel en Volkel. Maar met het oog op de nieuwe Maashorstgemeente werken we ook nauw samen met onder meer het Platform Toerisme Landerd en ondernemers uit de recreatiebranche. Doel is het bepalen van de identiteit van de nieuwe gemeente, waarbij we onze eigen Zeelandse identiteit behouden."

'Klanten fans maken'
Hierna is het de beurt aan de hoofdgast van de jubileumavond, Jumbo-topman Frits van Eerd. Hij vertelt op inspirerende wijze over het 'Gele Succes' van zijn supermarktketen. "Onze grootste uitdaging toen wij in 1996 met Jumbo begonnen was: hoe maak je iets noodzakelijks als boodschappen doen nét zo leuk en gezellig als winkelen in de stad? Wij hebben dat bereikt door de klant centraal te stellen en ons bedrijf om hén heen te bouwen. Op die manier hebben we geprobeerd om van onze klanten fans te maken."
De bekende '7 Zekerheden-formule' van Jumbo noemt Van Eerd uniek in de wereld. "Én de laagsteprijsgarantie én een hoog serviceniveau én een breed assortiment: dat gaat eigenlijk nooit samen. Toch zijn wij daarin geslaagd", zegt de CEO van Jumbo, dat verwacht in 2021 een jaaromzet van meer dan 10 miljard te hebben.

Zilland groeit Zilland bloeit
Na de presentatie van Frits van Eerd brengt de Zeelandse componist Pieter van Schooten een door hem speciaal voor de ZOV geschreven jubileumlied ten gehore, getiteld Zilland groeit Zilland bloeit. De Zeelandse 'one woman band' Pearl verzorgt het muzikale intermezzo.

Na de pauze wordt een informatieve quiz gespeeld en wordt de geslaagde jubileumavond van de ZOV afgesloten met een netwerkborrel. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties