Zeeland

Jaarjournaal en documentaire viering 75 jaar NCB

Filmavond Objectief Zeeland over 1981 en 1982

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Objectief Zeeland houdt vrijdag 29 november de tweede filmavond in dit winterseizoen. Het begint met deel één van het Zeelands journaal uit 1981. Verder staat de avond min of meer in het teken van de viering 75 jaar NCB (1982) in zaal Van de Coer. Na de pauze is hiervan een documentaire te zien. Tevens wordt er een AV-serie getoond van Brabant gé verandert.

Voor de pauze wordt het Zeelands jaarjournaal van 1981 vertoond. De onderwerpen zijn de eerste gemeentelijke nieuwjaarsreceptie, vogelwacht De Torenvalk, Wim Huvenaars 35 jaar Zeelands bakker, Stuif 'ns in voor Zeelandse kinderen, bouw van het nieuwe gemeentehuis met eerste steenlegging en torentje in de top, haflingerpaarden op de Graspeel, lintje voor wethouder Martien Verstraten, nieuwe buurtschap De Strepen, huldiging van enkele Zeelandse brandweerlieden, vijftig jaar Festilent met onder meer een wedstrijd tegen oud-Ajax en de heemkundedagen in Zeeland van Brabants Heem.

Na de pauze volgt een documentaire uit 1982 over de viering van 75 jaar NCB. Hiervoor werd een toneelstuk van Ria Boley, met muziek van Ad de Laat, tot uitvoering gebracht. Van deze uitvoering, Brabant gé verandert, worden de oude dia’s getoond, maar dan in een nieuw jasje.

De voorstelling is vrijdag 29 november in De Garf aan de Kerkstraat 31 in Zeeland. De filmavond start om 20 uur, de zaal gaat om 19.30 uur open. Stuur voor extra informatie een mail naar objectief.zeeland@zonnet.nl

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties