Zeeland

Festilent klopt Nulandia na strafschoppen en staat in finale tegen Ulysses (update)

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Festilent was zondagmiddag in een ware thriller te sterk voor Nulandia. Na 120 minuten stond er een stand van 1-1 op het scorebord en moesten strafschoppen de beslissing brengen. De Zeelanders wonnen de penaltyserie met 5-3 en spelen nu zondag de finale van de nacompetitie tegen Ulysses. Met als inzet een plek in de derde klasse. (foto: Coos van Ras)

De openingsfase was voor de bezoekers uit Nuland, maar zij wisten de kansen niet te benutten. Na 23 minuten was het Festilent dat de 1-0 wist te maken via Joeri Cuppen. Daarna raakte Nulandia nog de paal, en wist Thieu Dekkers Festilent in de wedstrijd te houden en tot de rust bleef het 1-0.

Ook na rust bleef het een fel gevecht tussen beide teams. In de 66e minuut wist Nulandia de stand gelijk te trekken. Daarna werd de wedstrijd steeds feller met kansen over en weer voor beide teams. Maar er werd niet meer gescoord in reguliere speeltijd. In de verlenging bleef het een gevecht en het fanatieke  publiek bemoeide zich er regelmatig mee. In de 98e minuut kreeg Joeri Cuppen nog een grote kans met het hoofd, maar de bal ging rakelings voorlangs.

Na 120 minuten voetballen bleef de stand 1-1. In de strafschoppenserie hield Festilent de zenuwen het best in bedwang: 5-3. Aankomende zondag speelt Festilent de finale in Megen tegen Ulysses. De aftrap is om 14.30 uur.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties