Escharen

Festilent in blessuretijd naast tiental Estria

Door Matt Gerrits van S.V. Estria

ZEELAND/ESCHAREN - Estria leek zondagmiddag op een 1-2 overwinning af te stevenen tegen Festilent, maar zag de Zeelanders in blessuretijd langszij komen: 2-2. (foto: Matt Gerrits)

Milan Derksen van Estria vecht een verbeten duel uit met Jochem Fleuren, de aanvoerder van Festilent.

Nog zonder coach Ivo Rossen maar met Mo Khamal voor het eerst in de hoofdmacht bij Estria ging onder een heerlijk zonnetje de beginfase tegen Festilent gelijkop. Tot de 16e minuut. Toen nam de ploeg uit Zeeland een 1-0 voorsprong na een lange vrije trap die knap kon worden binnengeknikt. Na een half uur lijkt de wedstrijd te zijn beslist als debutant Mo een overtreding maakt en de heel jonge scheidsrechter na een opstootje besluit om de rode kaart te trekken. Maar Estria, dat dus met 10 man verder moet, stroopt de mouwen nu nog eens extra op en komt door een prachtige knal van Roy Hurkens in de 39e minuut op gelijke hoogte. Dit wordt ook de ruststand.

In de tweede helft komt Giel Gerrits binnen de lijnen voor de lichtgeblesseerde Thomas Paters. Festilent weet zich nauwelijks raad met de man-meer-situatie en de 1-2 voorsprong door Moos van de Bijl na goed voorbereidend werk van Roy Hurkens in de 65e minuut is dan ook niet echt een verrassing te noemen. Even later krijgt dezelfde Van de Bijl de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar de Festilent-doelman weet zijn inzet knap te pareren. Het laatste kwartier gooit Festilent alles op de aanval maar kansen levert het niet op bij onze ijzersterke defensie tot in de blessuretijd een bal niet goed wordt weggewerkt en doelman Jan Verstegen in extremis toch nog wordt gepasseerd.

Volgende week speelt Estria een thuiswedstrijd tegen Achilles Reek.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties