Zeeland

Familie Willlems uit Zeeland krijgt beloning voor inleveren lege batterijen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Elke maand beloont Stibat mensen die hun lege batterijen hebben ingeleverd. Deze maand is de familie Willlems uit Zeeland de gelukkige. Stibat bedankt hen voor de moeite en beloont het gezin met een ‘support your locals’ dinerbon.

 

In elke lege batterij zit nog een plus. Ingezamelde batterijen leveren namelijk waardevolle metalen op, zoals ijzer, lood, zink, mangaan, kobalt en nikkel. Die zijn nodig voor het maken van fietsen, brilmonturen, pannen, bestek, leidingen, dakgoten... en nog veel meer. Door lege batterijen in te leveren, draag je bij aan een duurzamere wereld. Door metalen uit batterijen te hergebruiken, hoeven minder nieuwe grondstoffen uit de natuur gewonnen te worden. Met 25.000 inleverpunten in Nederland is het een kleine moeite om je lege batterijen in te leveren.

Nieuw begin
Elke maand verloot Stibat onder de inleveraars van lege batterijen twintig ‘support your locals’ dinerbonnen van 50 euro, tachtig Nationale Tuinbonnen van 25 euro en drie weekendjes weg ter waarde van 445 euro bij Center Parcs. Hoe doe je mee? Verzamel zoveel mogelijk lege batterijen en doe ze per tien stuks in een zakje samen met een briefje waarop jouw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres staat geschreven. Vervolgens lever je het zakje in bij een van de vele inleverpunten van Stibat, bijvoorbeeld: de supermarkt, bouwmarkt of drogist. In Stibats batterijensorteercentrum in Lelystad selecteert een gerechtsdeurwaarder elke maand 103 gelukkige mensen.

Over Stibat
Sinds 1995 houdt non-profitorganisatie Stibat zich bezig met het inzamelen, sorteren en recyclen van afgedankte batterijen en accu’s. We ontzorgen bedrijven en instellingen door uitvoering te geven aan hun wettelijke verplichting. En door het bieden van verantwoorde diensten en oplossingen die bijdragen aan een beter milieu. Stibat streeft naar maximaal hergebruik van grondstoffen en zorgt voor een veilige verwerking van batterijen en accu’s volgens nationale en Europese wet- en regelgeving.

Kijk voor meer informatie op www.stibat.nl en www.legebatterijen.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties