Zeeland

Extra locatie in Zeeland voor KinderZorg Bijzonder

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - KinderZorg Bijzonder heeft zaterdag 8 oktober de feestelijke opening gehad van de tweede locatie aan de Brouwerspad 13a-b in Zeeland. Per 1 november gaat de instelling op die plek van start met het zorgaanbod. KinderZorg Bijzonder is klein van opzet en een erkende zorginstelling voor dagopvang, logeren, verpleging, verzorging, thuiszorg en ambulante jeugdhulp voor kinderen van 1 tot en met 23 jaar.

Begin volgend jaar, op 2 januari, start KinderZorg Bijzonder met een extra groep op de nieuwe locatie aan het Brouwerspad. Kinderen met een verpleegkundige zorgvraag kunnen tot 15 december inschrijven via onze www.kinderzorg-bijzonder.nl. Dit kan vanaf twee dagen tot maximaal vijf dagen per week.

Verpleegkundig kinderdagverblijf
Verpleegkundig Kinderdagverblijf Bijzonder is voor kinderen die verpleegkundige zorg nodig hebben en die niet in aanmerking komen voor een andere vorm van kinderdagopvang. De instelling biedt opvang aan kinderen om ze te stimuleren in hun ontwikkeling en hun ouders tijdelijk te ontlasten in de zorgen voor hun kind.
Bij deze vorm van opvang kunnen kinderen terecht met aangeboren afwijkingen, een chronische aandoening en kinderen die na ziekte langdurig herstel nodig hebben. Het kan bijvoorbeeld gaan om kinderen met moeilijk instelbare diabetes, luchtwegproblemen, (ernstige) hartafwijkingen, extra zuurstofbehoeften, monitorbewaking nodig hebben, stofwisselingsziekten, urinewegproblemen, voedingsstoornissen, stofwisselingsziektes, epilepsie, beademing, canule- en/of stomazorg.
In het verpleegkundig kinderdagverblijf is er continu een (kinder)verpleegkundige aanwezig om de verpleegkundige handelingen te verrichten en een pedagogisch medewerker die gericht met de kinderen kan werken aan de ontwikkeling. De plaatselijke kinderfysiotherapeute komt ook regelmatig op het Verpleegkundig Kinderdagverblijf Bijzonder.
Het doel is de kinderen een fijne dag te bezorgen, specifiek in te gaan op de zorgbehoeftes van het kind en ouders, om zo het kind een optimaal mogelijke kans te geven om te ontwikkelen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties