Zeeland

Sterren op het Doek

Eva Jinek-schilderij van Zeelandse Ingeborg Herckenrath levert recordbedrag op

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Het schilderij dat de Zeelandse kunstenares Ingeborg Herckenrath voor het tv-programma Sterren op het Doek maakte van Eva Jinek heeft een recordbedrag van 10.050 euro opgeleverd. Vrijdagmiddag om 12 uur liep de mogelijkheid tot bieden op het kunstwerk ten einde.

Het is niet bekend door wie het schilderij is gekocht. Wellicht door Jinek zelf, die in de uitzending van 31 oktober al liet weten een bod te gaan uitbrengen. De bekende tv-presentatrice stak haar bewondering voor het schilderij van Ingeborg Herckenrath niet onder stoelen of banken. Zij bestempelde het kunstwerk van de Zeelandse als 'te gek, fantastisch en waanzinnig gaaf. I love it!'

De opbrengst van 10.050 euro is voor het door Özcan Akyol gepresenteerde tv-programma tot nu toe het hoogste bedrag dat werd betaald voor een enkel schilderij. Vorig jaar leverden de schilderijen van Waylon (3.400 euro en 3.250,50 euro) het meest op.

Zelf zegt Ingeborg over haar Eva Jinek-schilderij: "Mijn schildertechniek vangt kleine nuances in haar gezichtsuitdrukking op een monumentale manier. Het portet is met krachtig en expressief gebruik van kleur gemaakt. Dit neemt het schilderij mee naar een andere dimensie. Eva bespreekt dagelijks actualiteiten in haar talkshow Jinek. Hiernaar heb ik verwezen door als basis krantenpapier te verwerken op de ondergrond. Daarover heb ik een dikke laag verf gezet, waarbij op enkele plaatsen de krant zichtbaar blijft. Over de gehele compositie heb ik de vlag van haar geboorteland Amerika en de vlag van het vaderland van haar ouders Tsjechië verwerkt. Van beide landen heb ik het volkslied en enkele typische afbeeldingen zoals het vrijheidsbeeld geplakt. Ook de naam van haar zoontje is te zien. Met bladgoud heb ik de blonde haren van Eva geaccentueerd."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties